ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
11276-03-14
23/12/2015
|
בפני השופטת:
חופית גרשון-יזרעאלי
|
- נגד - |
התובע:
ב.פ. עו"ד עובד כהן ואח'
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד ח. שחר ואח'
|
החלטה |
המומחה בתיק, ד"ר אלכסנדר ברוסקין, מתבקש להשיב לשאלות הבאות:
-
בחווה"ד התייחסת לכך, כי הרישום הראשון על כאבים בצוואר נעשה בתאריך 9.11.11 ובסיכום חווה"ד ציינת כי התובע החל להתלונן על כאבים בצוואר, כתף ויד ימין רק לאחר 4 חודשים מהתאונה.
אלא שהתובע התלונן על חבלה וכאבים בצוואר עוד ביום התאונה והדבר נרשם במרפאה של תעשייה אווירית ואף בטופס בל/250, המצורף להחלטה זו כנספח א'.
המומחה מתבקש להתייחס לרישומים אלה מיום התאונה ובהתאם לשקול מחדש עמדתו בשאלת הקשר הסיבתי, לרבות על דרך של החמרה, בין הכאבים בצוואר/ידיים לתאונה.
-
האם מנגנון התאונה כפי שפורט בעובדות החלטת המינוי ובשים לב לרישומי המרפאה בתע"א מיום התאונה, יכול לגרום לחבלה בצוואר/ ידיים, כזו שהכאבים החזקים מהצוואר עם הקרנה ליד ימין יתנו את אותותיהם רק 4- 5 חודשים לאחר התאונה, כפי שהתייחסת לרישום בעניין זה מיום 9.11.11 בחווה"ד.
-
א. נא פרט מהו המועד האחרון מתוך התיק הרפואי שלפני התאונה שבו
מופיעות תלונות על כאבים חזקים בצוואר עם הקרנה ליד ימין, אם בכלל, כפי שמופיעות ביום 9.11.11.
ב. האם נכון כי מאז 2006 ועד 11/11 לא הופיעו בתיק הרפואי תלונות זהות של כאבים חזקים בעניין הצוואר והידיים.
ב.1. במידה וכן, מדוע איפא אינך מוצא תרומה של החמרה לפחות לתאונה נוכח העובדה שתלונות על כאבים חזקים בצוואר הופיעו כ- 5 שנים מאז הרישום האחרון שלפני התאונה וזאת בהשוואה ל- 5 חודשים בלבד לאחר התאונה.
ב.2. במידה ולא, נא הפנה לתאריך הרישום בתיק הרפואי בו מופיעות תלונות זהות של כאבים חזקים בצוואר/ בידיים כאמור.
-
מדוע ולאיזה תכלית ציינת כי בלטים דיסקאליים כפי שנמצאו ב- CT מיום – 11/11 אינם מהווים פתולוגיה אובייקטיבית לקביעת נכות, במילים אחרות- מה ההקשר בין פיסקה זו לשאלת הקשר הסיבתי בין התאונה לתלונות בצוואר, משממילא חווה"ד ניתנה מבלי לבצע בדיקה קלינית לתובע.
המומחה מתבקש להשיב לשאלות תוך 30 יום.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת