חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 11166-10-14 א' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 20/08/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
11166-10-14
07/02/2015
בפני השופט:
ד"ר רויטל טרנר

- נגד -
המערער:
י' א'
עו"ד לימור אסלן
המשיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד מוניר ח'יר
פסקדין

 

 

1.בפני ערעור על החלטת וועדה רפואית לעררים מיום 7.9.2014 (להלן: "הוועדה") אשר קבעה למערער דרגת נכות יציבה של 46%.

 

רקע

 

2.המערער הינו יליד שנת 1959, אשר סובל ממספר בעיות רפואיות, ובין היתר מהגבלה בעמוד שדרה וכן בעיות בתחום הנפשי. בעבר נקבעה למערער נכות זמנית בשיעור של 59%, עד ליום 31.3.2013. עם תום תקופת הזכאות עמד המערער לבדיקה מחדש, ובסופו של יום קבעה וועדה רפואית לעררים מיום 11.8.2013 כי דרגת הנכות המשוקללת היציבה של המערער הינה 46%.

 

3.על החלטה זו הגיש המערער ערעור לבית הדין לעבודה (ב"ל 19883-10-13) ובין היתר טען, כי הוועדה טעתה כאשר קבעה כי שיעור נכותו הצמיתה בתחום הנפשי הינה רק 20%, וזאת למרות שהוא מטופל בתרופות, סובל מהפרעות הסתגלות ומדיכאון, פנה מספר פעמים לטיפול פסיכולוגי ואף אושפז בעבר בבית החולים מזרע.

4.עוד טען המערער, כי היה על הוועדה לערוך לו בדיקה נוירולוגית, וזאת נוכח תלונותיו כי הוא סובל מרעידות בגוף וכאבים בידיים, בגב ובכל הגוף, וכן טעתה הוועדה עת לא בדקה את תלונותיו במישור האורטופדי.

 

5.ביום 8.5.2014 ניתן פסק דין בערעור (להלן: "פסק הדין"), במסגרתו נקבע בין היתר, כי הוצג בפני הוועדה דו"ח חדר מיון של בית חולים "פוריה" מיום 20.6.2013, הכולל המלצה לרשימה של תרופות פסיכיאטריות. לאור האמור לעיל, היה על הוועדה לנמק מדוע היא בחרה לקבוע את נכותו של המערער במישור הנפשי לפי פריט ליקוי 34(ב)(3) אשר מתייחס ל"צורך בטיפול תקופתי" בלבד, וזאת נוכח ההתייחסות המפורשת בחדר מיון לטיפול תרופתי, הנראה כעונה על הגדרת "צורך בטיפול תרופתי קבוע" בפריט ליקוי 34(ב)(4).

 

6.בסיכומו של דבר, נקבע כי יש להחזיר את עניינו של המערער לוועדת הערר, באותו הרכב, על מנת שתפעל כדלקמן:

 

"א.תעיין, שוב, במסמך מחדר מיון, מיום 20/6/13 ותשקול האם לנוכח המפורט בו, במיוחד באשר לטיפול התרופתי, יש מקום לקבוע כי מצבו הנפשי של המערער תואם, דוקא, את סעיף 34(ב)(4) ולא את סעיף 34(ב)(3).

 ב.תשמע, שוב, את תלונותיו של המערער בתחום האורטופדי, כן תאפשר לו להפנות אותה למסמכים רפואיים רלוונטיים, המצויים בתיקו ואז תערוך לו בדיקה קלינית שבסיומה תחליט האם יש מקום לקבוע לו אחוזי נכות בגין תלונותיו, כאמור."

 

7.בעקבות פסק הדין, הוזמן המערער להופיע שוב בפני וועדת הערר. במקביל, הופנה המערער לבדיקה בתחום הנוירולוגי, וביום 15.7.2014 הוא נבדק על ידי ד"ר זירנפלד, מומחה לנוירולוגיה, אשר קבע כי אין לו נכות נוירולוגית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ