ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
1059-07-14
13/01/2017
|
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
התובע:
1. עזבון המנוח י.ש. ז"ל 2. מ.ש. 3. ש.ש. (קטינה)
עו"ד אפרים ווגדן
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מורן קונביסר
|
החלטה |
1. בפני תביעה להכיר באוטם מוחי שארע למר י.ש. ז"ל (להלן: המנוח) ביום 3.3.12 כ"תאונת עבודה".
2.הנני ממנה את פרופ' עודד אברמסקי כמומחה-יועץ רפואי מטעם בית-הדין ליתן חוות דעתו בעניינו של המנוח י.ש. ז"ל בשים לב לעובדות המפורטות להלן.
3.העובדות הצריכות למומחה הינן:
א.המנוח יליד 1946.
ב.המנוח היה רב אשר שימש כנשיא ומנהל עמותה העוסקת בגמ"ח. במסגרת פעילות העמותה הפעיל המנוח בית כנסת, כולל אברכים ועסק בסיוע לנזקקים הן בחלוקת מוצרי מזון והן בדרך של סיוע כספי. עבודת המנוח במסגרת העמותה לא התבצעה בשעות קבועות אלא בכל ימות השבוע על פי הצורך.
ג.במסגרת זו, בתקופה שקדמה לפגיעה, סייע המנוח בסכום כסף לא מבוטל לתלמידו הקרוב בהתארגנות לנישואי בנו ולשבת החתן שבאה בעקבותיה. המנוח ביקש מהתלמיד לבוא לחגוג את שבת החתן בבית הכנסת של העמותה ובאולם בעמותה המצוי בסמוך. המנוח ציפה מהתלמיד כי ייעתר לבקשה ואף הכין את בית הכנסת לקראת האורחים. התלמיד אמנם הודיע למנוח בסמוך לשבת כי לא יגיע אך המנוח עדיין קיווה שהתלמיד ואורחיו יגיעו לתפילות במקום. משלא הגיע התלמיד בערב שבת ציפה המנוח שהוא יגיע עם אורחיו למחרת, אך התלמיד והאורחים לא הגיעו.
ד.התנהלות זו של התלמיד גרמה למנוח אכזבה קשה וכעס רב אשר הלכו והתעצמו במהלך השבת וזאת באופן חריג לאופיו הנוח והרגוע של המנוח. התרגזותו של המנוח במהלך השבת אשר הגיעה לשיא במוצאי שבת החתן, הייתה חריגה (להלן: האירוע).
ה.ביום 3.3.12, במוצאי שבת, חש המנוח ברע, התקשר לבנו, סיפר לו את אשר אירע, התמוטט ופונה לבית החולים. המנוח היה מחוסר הכרה עד ליום 17.1.14, עת נפטר.
ו.מצבו של המונח כעולה מהמסמכים הרפואיים.
4.המומחה מתבקש לענות על השאלות הבאות: -
א.מהי המחלה ממנה סבל המנוח?
ב.האם התובע עבר אירוע מוחי על פי החומר הרפואי שצורף להחלטת העובדות?
ג.האם קיים קשר סיבתי בין האירוע בעבודה המתואר בעובדות המקרה לבין האירוע המוחי אותו עבר המנוח?
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת