אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בש"פ 6539/15 מדינת ישראל נ' אבו סאלח ואח'

בש"פ 6539/15 מדינת ישראל נ' אבו סאלח ואח'

תאריך פרסום : 19/10/2015 | גרסת הדפסה

בש"פ
בית המשפט העליון
6539-15, 6845-15, 6794-15
19/10/2015
בפני השופט:
י' עמית

- נגד -
המבקשת:
מדינת ישראל
עו"ד הילה גורני
המשיבים:
1. כרים בן מורסל אבו סאלח
2. מוחמד בן אברהים אבו סאלח
3. עדנאן בן ג'מיל עלא דין
4. חוסאם בן עזיז מריסאת
5. שריף-חאלד בן מורסל אבו סלאח
6. פאדי בן מוחמד בשיר
7. שריף-חאלד בן מורסל אבו סאלח
8. פאדי בן מוחמד בשיר
9. מוחמד בן אברהים אבו סאלח

עו"ד יוסף סמארה
עו"ד חיים יצחקי
עו"ד מאהר תלמי
עו"ד אחמד מוסלחה
החלטה

 

 

ביום 18.1.2015 הוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום נגד 7 נאשמים: המשיבים בבש"פ 6539/15 (להלן: כרים ומוחמד); ארבעת המשיבים בבש"פ 6794/15 (להלן: עדנאן, חוסאם, שריף-חאלד ופאדי); ואדם נוסף בשם עלאא אבו סאלח (כולם יחד יכונו להלן: הנאשמים). בהמשך תוקן כתב האישום ופוצל לכתבי אישום נפרדים, שגם הם תוקנו, ובמסגרת החלטה זו אתייחס לכתבי האישום המתוקנים. יצויין כבר כעת, כי חומרת מעשיו של כרים היתה ניכרת בהשוואה לשאר הנאשמים, ומעצרו של כרים הוארך בהסכמתו בתשעים ימים (החלטתו של השופט נ' סולברג מיום 7.10.2015). מנגד, חלקו של עלאא בפרשה היה מינורי והוא שוחרר לחלופת מעצר זה מכבר. לפיכך עניינם של כרים ועלאא אינו מונח לפניי.

 

כתבי האישום

 

  1. במבוא לכתבי האישום נאמר כי ארגון דאע"ש ('המדינה האיסלמית בעירק ואלשאם') מהווה 'התאחדות בלתי מותרת' הן מכח תקנות ההגנה (שעת-חירום), 1945(להלן: תקנות ההגנה) והן מכוח הכרזתו של שר הביטחון מיום 3.9.2014. כמו כן מוגדר דאע"ש כ'ארגון טרוריסטי', כהגדרתו בפקודת מניעת טרור.

 

           על פי כתבי האישום, החל מתחילת שנת 2014 נהגו הנאשמים, להיפגש ולשוחח בנוגע לאידיאולוגיה של ארגון דאע"ש, ובסביבות חודש יוני 2014 החליטו להצטרף לדאע"ש. בסמוך למועד זה הצטרף אליהם עדנאן, שהציג את עצמו כפעיל דאע"ש במעמד גבוה, ואף אמר כי הוא מתכוון להכריז על עצמו כנציג דאע"ש בפלסטין. על רקע תמיכתם בדאע"ש המשיכו הנאשמים להיפגש כמדי שבוע במקומות מבודדים, כשהם משאירים את מכשירי הטלפון הסלולאריים ברכביהם מחשש למעקב ולהאזנה. שריף-חאלד ופאדי הביעו את רצונם לצאת לסוריה ולהילחם לצד דאע"ש. במסגרת אחד המפגשים אמר פאדי ליתר הנאשמים כי עליהם להתאמן בפעילות גופנית לקראת השלב הבא בפעילותם במסגרת דאע"ש, ובמפגשים נוספים עדנאן אימן את כרים, חאלד ופאדי לרכב על סוסים כדי להכשיר אותם לבצע "ג'יהאד".

 

           כרים התארגן לצאת לסוריה, ורכש לשם כך כרטיס טיסה. עדנאן הדריך אותו בכך והפנה אותו לאנשי קשר רלוונטיים. מוחמד, פאדי וחוסאם העבירו לחאלד סכום כסף על מנת שימסור אותו לכרים לצורך הנסיעה ולתמיכה בלוחמי דאע"ש. על מנת "לחזק את הלב" ולהתרגל למראה של דם לשם האפשרות של פגיעה עתידית ב'כופרים', נדברו כרים, חאלד ופאדי לשחוט כבשים. השלושה נפגשו באיטליז, יחד עם מוחמד ואנשים נוספים, ושחטו כבשים לראשונה בחייהם, בהדרכתו ובסיועו של עדנאן.

 

           ביום 30.7.2014 הגיע כרים לנתב"ג במטרה להגיע לסוריה, אך יציאתו מהארץ נמנעה מטעמי ביטחון. גם לאחר מכן המשיכו הנאשמים להיפגש ולדון בנושאים הקשורים לדאע"ש. במועדים שונים, נהגו הנאשמים (למעט עדנאן ומוחמד) להפיץ פרסומים שונים וסרטוני תעמולה, במטרה להביע תמיכה ולגרום לאחרים לתמוך בדאע"ש. באחד המפגשים לימד עדנאן את הנוכחים (כרים, חאלד, פאדי, חוסאם ואדם נוסף) כיצד להכין ולהשליך בקבוק תבערה.

 

  1. לאחר ההכרזה על ארגון דאע"ש כ'התאחדות בלתי מותרת' החליטו הנאשמים לנקוט אמצעי זהירות, ועדנאן, חוסאם ופאדי הסבירו לנוכחים כיצד להיזהר משירותי הביטחון הישראליים וכיצד עליהם לנהוג במקרה של חקירה.

 

           ביום 22.9.2014 הופץ נאום מטעם דובר דאע"ש, ובו קריאה להרוג ולפגוע ב'כופרים'. הנאשמים שוחחו אודות הנאום ובאחד המפגשים עדנאן אמר שכעת יש לפעול ברוח הנאום ולבצע פיגועים, בעוד שפאדי הסתייג מכך ומשתתפים נוספים במפגש נטו להסכים עימו. בחודש נובמבר 2014 החליט כרים לבצע פיגוע ולשם כך ניסה לרכוש רובה מסוג קלצ'ניקוב אך הוא נעצר; ועדנאן, בהיותו עו"ד במקצועו, ייצג אותו בהליך.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ