בש"ז
בית משפט השלום ירושלים
|
36321-10-15
25/03/2016
|
בפני השופטת:
מרים קסלסי
|
- נגד - |
המבקש:
אשר ממן עו"ד ארז אדיר רביב
|
המשיבים:
1. יצחק אברהמי 2. הדסה אברהמי
עו"ד אריה תוסיה כהן ואח'
|
החלטה |
בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן ביום 19/2/1996 , בהעדר כתב הגנה מצד המבקש וסגירת תיק ההוצל"פ שנפתח על בסיס פסק דין זה.
רקע
המבקש בן 78 , היה בתקופות הרלוונטיות קבלן בניה שבנה, באמצעות חב' אשר ממן בע"מ מספר רב של בניינים בבית שמש (פרויקט גני שמש) ובפסגת זאב.
חב' אשר ממן קיבלה ככל הנראה בשנות ה-90 מעמד של חברה משכנת, עד לרישום זכויות הרוכשים במנהל. באי כוחה היו אז עו"ד יהודה בן זאב ז"ל, לאחריו עו"ד אבי זהבי. מרבית החוזים נחתמו בשנים 1991-1992, 68 במספר.
המבקש הוא דירקרטור בחברה ומחזיק ב 99% מהמניות, 1% מחזיקה אשתו ולכן יש לראות בחברה, חברה משפחתית.
בהתאם לתדפיס רשם החברות, שצורף לבקשה, עולה כי על נכסי החברה הוטלו שבעה שעבודים בלתי מוגבלים משנת 1991 והיא החברה מפרת חוק (חייבת 7 שנים אגרות). למיטב ידיעת ב"כ החברה דאז, עו"ד זהבי, החברה קיימת אך לא פעילה ואין לה נכסים (פרו' עמ' 10 ש' 31), אף המבקש אמר :"אז שימשיכו (נגד החברה –מ.ק.) אין בעיה" (פרו' עמ' 7 ש' 25).
המשיבים הגישו תביעתם נגד המבקש ונגד החברה, בנוגע לחוזה לרכישת דירה שבוטל על ידם, לאחר שלא קיבלו ערבות בנקאית כנגד הסכומים ששולמו על ידם. הדירה שרכשו נמכרה לאחרים ולכן ככל הנראה לא נשמרו המסמכים בחב' המשכנת. בידי בא כוח המשיבים דאז עו"ד לואיס דלמן נשתמרו כתב התביעה ופסק הדין. (תצהירו מיום 28/12/15).
בקשה לביטול פסק הדין בשם החברה לא הוגשה. לחברה אין נכסים והיא עדיין רשומה ברשם החברות, אם כי כחברה מפרת חוק שלא שילמה אגרות ועל זכויותיה שבעה שעבודים בלתי מוגבלים.
המבקש עזב את הארץ מיום 5/10/97 ועד יום 10/8/14 (על פי תעודת משרד הפנים).
כיום המבקש הוא חייב מוגבל באמצעים. זה אינו תיק ההוצל"פ היחידי שפתוח נגדו, על פי הצהרתו בשאלון ויתור סודיות שהוגש ללשכת ההוצל"פ בראשל"צ ביום 25/11/14 פתוחים נגדו 10 תיקי הוצל"פ.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת