בר"ע
בית דין ארצי לעבודה
|
65571-03-16
20/07/2016
|
בפני סגן הנשיא:
ורדה וירט ליבנה
|
- נגד - |
המבקש:
המוסד לביטוח לאומי
|
המשיב:
בשם המבקש – עו"ד עירן פיינשטיין עו"ד עירן פיינשטיין
|
החלטה |
סגנית הנשיא ורדה וירט ליבנה
1. לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב יפו (ב"ל (ת"א) 4898-10-15 מיום 22.3.2016; סגן הנשיאה שמואל טננבוים), בגדרו נדחה ערעורו של המבקש על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (אי כושר) מיום 20.5.2015 (להלן: הוועדה).
2. טענת המבקש בתמצית היא כי בהחלטת הוועדה נפלו פגמים. בין היתר לא תועד בהם תוכן המסמכים שעמדו לפני הוועדה, ולא נערך דיון על אודותם. כמו כן החלטת הוועדה לא כללה דיון בנוגע לניסיונו התעסוקתי של המבקש, להשכלתו ולהשפעת ליקוייו על כושר עבודתו.
3. בעב"ל (ארצי) 327/03 מוהרה – המוסד לביטוח לאומי (15.4.2004) (להלן: הלכת מוהרה) נקבע כי על הוועדה הרפואית לקבוע לנכה דרגת אי כושר על פי נסיבותיו האישיות. בין היתר, על הוועדה ליתן דעתה להשפעת גילו, השכלתו, יכולתו האינטלקטואלית והפיזית של הנכה ויכולתו לחזור לעבודה קודמת. כן נקבע שקביעת הוועדה שלפיה הנכה מסוגל לעבודה מסוימת היא בגדר מסקנה שאינה מהווה הנמקה מספקת לקביעת דרגת אי הכושר שקבעה.
4. לאחר שעיינתי בהחלטת הוועדה מושא בקשה זו ספק בעיניי אם יש בה הנמקה כנדרש בהלכת מוהרה. אשר על כן מוצע כי עניינו של המבקש יוחזר אל הוועדה על מנת שתפרט את תוכן המסמכים שעמדו לפניה, תבהיר האם היא מקבלת או דוחה את האמור בהם ותנמק את קביעתה. בנוסף על כך הוועדה תתייחס להשפעתם של גילו, עברו התעסוקתי וליקוייו הרפואיים של המבקש על כושר עבודתו. במסגרת זו רשאית הוועדה להביא בחשבון גם את העובדה שכיום המבקש עובד במשרה חלקית.
5. ככל שהצדדים אינם מסכימים להצעה המשיב יגיש את תגובתו לבקשת רשות הערעור.
6. עמדות הצדדים כאמור בסעיפים 4-5 יוגשו עד ליום 4.8.2016. לשם ייעול ההליך יכללו הצדדים בעמדתם התייחסות לאפשרות שבית הדין ידון בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה, וזאת בהתאם לתקנה 82 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991.
7. לעיון בהתאם.
ניתנה היום, י"ד תמוז תשע"ו (20 יולי 2016) בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת