לאחר בחינת הבקשה וכלל החומר שבתיק, ונוכח פסיקתו של בית דין זה בעניין סיטרוק [בר"ע ׁ(ארצי) 7293-06-13 סיטרוק – המוסד לביטוח לאומי (29.8.2013)], מוצע לצדדים להסכים כי בנוסף לשאלות ההבהרה על פי החלטת בית הדין האזורי מושא הבקשה יופנו למומחה הרפואי שתי שאלות הבהרה נוספות, כמפורט להלן.
"א.האם, בהתחשב במינו ובגילו של התובע, אופי עבודתו – עבודה רפטטיבית של יד ימין, שהיא היד הדומיננטית, והמחלה בה לקה, ניתן לקבוע בסבירות של מעל 50% כי תנאי העבודה השפיעו במידה זו או אחרת על התפתחות המחלה או החמרתה, דהיינו יותר סביר לקבוע שתנאי העבודה השפיעו על הופעת המחלה או החמרתה, לעומת המצב ההפוך שתנאי העבודה לא השפיעו.
ככל שהתשובה לשאלה הקודמת חיובית - האם לתנאי העבודה השפעה משמעותית על המחלה (השפעה משמעותית היא בשיעור של 20% ומעלה)?
ב.במאמר השני המצוטט בחוות דעת, נכתב, בין היתר, כך:
The significant findings of this study were that repetitive thumb use in active life (and without enough rest breaks during a working day) and occupations for which and thumb load is greater than would normally occur were associated with a higher risk of CMC OA. Thus, our findings reinforce previous findings (7, 8, 9, 10) regarding the positive association between occupations involving repetitive or prolonged thumb overuse and CMC OA.
על פי האמור לעיל, הממצאים שהעלה המחקר מחזקים את הממצאים הקודמים הנוגעים לקשר סיבתי חיובי בין מקצועות בהם נעשה שימוש רפיטטיבי או שימוש יתר ממושך באגודל לבין אוסטיאוארטריטיס של מפרק 1 CMC.
כיצד מתיישב האמור במאמר עם קביעתך כי לאחר סקירת ספרות לא ניתן למצוא קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של התובע לבין מצב המפרק הקרפו מטקרפלי הראשון, ומדוע לא התייחסת לקטע זה במאמר בחוות דעתך?