השופטת חני אופק-גנדלר
לפני בקשת רשות ערעור על החלטות בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב – יפו (סע"ש 23573-03-17 מיום 13.3.17 (להלן: ההחלטה הראשונה); וסע"ש 32783-03-17 מיום 20.3.17 (להלן: ההחלטה השניה); השופטת כרמית פלד), שלא ליתן צו מניעה אשר ימנע את עצם עריכת הבדיקות הרפואיות למצילים, אליהם זומנו מכוח ההסכם הקיבוצי, וזאת בכפוף לארבעה תנאים שיפורטו להלן.
ברקע הדברים מצויה בקשה דחופה לסעד זמני לביטול הבדיקות הרפואיות אשר נקבעו למועדים סמוכים להגשת הבקשה, ובכך לדחות את יישום סעיפים 46-49 להסכם הקיבוצי מיום 6.9.16 (להלן: ההסכם הקיבוצי), וזאת עד להכרעה בתובענה שתוגש. כפי שעולה מהחלטות בית הדין קמא הסכם זה היה פרי משא ומתן ארוך וממושך שנמשך כשלוש שנים. זאת, בין היתר, על רקע פערי שכר בין מצילי דור א' ומצילי דור ב'. בסופו של יום כלל ההסכם שהושג, בין היתר, הוראות בדבר תוספות שכר וכן הוראות לפיהן מצילי דור ב' יעברו בדיקות רפואיות כאמור בסעיפים 46-49 להסכם הקיבוצי. כאמור, המבקשים בקשו למנוע יישום הסעיפים האמורים בהסכם הקיבוצי.
החלטתו הראשונה של בית הדין קמא ניתנה בסע"ש 23573-03-17 ביום 13.3.17, לאחר דיון במעמד הצדדים. בית הדין קמא דחה בהחלטתו הראשונה את הבקשה בכפוף לכך שמבלי לגרוע מהחובה לבצע את כלל הבדיקות הרפואיות בהתאם להסכם הקיבוצי, ביחס לבדיקות הדם ולבדיקות השתן יבוצעו רק בדיקות שהן רלבנטיות לבחינת כשרותם של המבקשים לתפקיד מציל זה וזאת בהתאם לחוות דעתו של רופא תעסוקתי של המעסיק. בנוסף, תוצאות הבדיקות לא יימסרו למעסיק וכל שיימסר למעסיק היא החלטה של רופא אשר יעיין בבדיקות ויקבע האם כל מבקש כשיר לביצוע עבודתו כמציל אם לאו (סעיף 8 להחלטה הראשונה).
ימים ספורים לאחר מתן ההחלטה הראשונה הוגשה בקשה נוספת בסע"ש 32783-03-17. ביום 20.3.17, לאחר דיון במעמד הצדדים, נתן בית הדין קמא החלטה שניה הדוחה את הבקשה הנוספת. בסיכום ההחלטה השניה נאמר כך (סעיף 33):
"לסיכום – מכל הטעמים המפורטים לעיל לא מצאנו מקום ליתן צו מניעה זמני אשר יימנע את עצם עריכת הבדיקות הרפואיות, אליהם זומנו המבקשים מכוח ההסכם הקיבוצי. זאת בכפוף לאמור להלן:
מבלי לגרוע מהדרישה לבצע את כלל הבדיקות הרפואיות בהתאם להסכם הקיבוצי, ביחס לבדיקות הדם ובדיקות השתן יבוצעו רק בדיקות שהן רלבנטיות לבחינת כשירותם של המבקשים לתפקיד מציל, וזאת בהתאם לחוות של רופא תעסוקתי של המעסיקה. בית הדין רשם בפניו את הצהרת העיריה לפרוטוקול לפיה הבדיקות שנדרשים המבקשים לבצע הינן בדיקות רלבנטיות, בהתאם לחוות דעת רפואית.
תוצאות הבדיקות לא יימסרו לעיריה. כל שתימסר לעיריה היא החלטה של רופא אשר יעיין בבדיקות ויקבע האם כל מבקש כשיר לביצוע עבודתו כמציל אם לאו, או שמא כשיר בתנאים.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.