אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בר-עם עמבר בע"מ נ' פלדמן ואח'

בר-עם עמבר בע"מ נ' פלדמן ואח'

תאריך פרסום : 16/04/2010 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום אשדוד
1702-09
14/04/2010
בפני השופט:
אריאל ברגנר

- נגד -
התובע:
בר-עם עמבר בע"מ
הנתבע:
1. מטיס פלדמן
2. רחל פלדמן

החלטה

בפני בקשה לפיצול סעדים.

לטענת המבקשת היא טרם סיימה לבצע את כל החישובים בדבר הכנסות והוצאות כל הפרויקט כולל תשלומים לרשויות וכן המשיבים עדיין מחזיקים במיטלטלין השייכים למבקשת ועל כן זכותה לתבוע לתקופה נוספת.

ב"כ המשיבים התנגד לבקשה.

לשיטתו, המבקשת לא הציגה כל טעם ראוי למתן היתר לפיצול סעדים.

לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה ובתשובה לתגובה, החלטתי הינה כדלקמן:

כלל ידוע הוא, כי פיצול סעדים יותר רק מקום בו קמים מספר סעדים לעילה אחת, סעדים שטרם נתגבשו.

לאחר שעיינתי בבקשה ובנימוקיה מצאתי כי יש לדחותה. תקנה 44 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 מורה כי תובענה תכיל את מלוא הסעד שהתובע זכאי לו בשל עילת התובענה. תובע שלא כלל בתובענה חלק מהסעד, או ויתר עליו, לא יגיש לאחר מכן תובענה בשל חלק זה.

בענייננו אין המבקשת עותרת לפיצול סעדים שונים הנובעים מעילת תביעה אחת, אלא לפיצול הסעד האחד הנתון לה כלפי המשיבים, הוא הסעד הכספי, למספר תובענות. מן האמור בתקנה 44 הנ"ל נובע כי פיצול כזה אינו אפשרי, ותקנה 45 שעל יסודה ניתן לבקש פיצול סעדים אינה חלה עליו [ע"א 532/86 המועצה לייצור ולשיווק של פרחי נוי נ' פרחי שומרון סלע בע"מ, פ"ד מג(1) 252 (1989)].

כך נקבע, בין היתר, בע"א 89 / 466 יאיר ותמר צברי נ' יואל ושונה מסוארי מה (1) 177, עמוד 178:

"מגמתה של הוראה זו היא "ריכוזם ושילובם של ההליכים כדי למנוע כפל ושילוש הדיון בשל אותה עילה (הנשיא שמגר בע"א 372/85 ד' פרץ נ' ת' פרץ, פ"ד מ (4) 781, בעמ' 784), והסיפא שלה בא "למנוע במקרים ראויים, על-ידי מתן רשות לפצול הסעדים, טענה של מעשה בית דין, הנובעת ממיצוי העילה שבה נתבע רק אחד מהסעדים שנצמחו מאותה עילה או חלק מהם. לפיכך, רשאי בית המשפט להתיר פיצול הסעדים, כל עוד לא נסתיים הדיון בתביעה הראשונה – בר"ע 235/72, ב"ש 196/72 – אך לא לאחר מכן"

הליכים נוספים אותם יוזמת המבקשת, אין להשית לפתחם של המשיבים, מקום שהמדובר באותו הסעד.

מקום שאין המדובר באותה עילת תביעה, הרי כי אין לבקש בעניין בקשה לפיצול הסעדים.

וכך נקבע, בע"א 1020/06 הניה קרצר נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (מיום 13.01.2010), עמ' 10:

"...כלל הוא, כי תובע נדרש לתבוע את כל הנזקים שנגרמו לו בגין עילת תביעה מסוימת במסגרת תביעה אחת, ואם לא עשה כן מנוע הוא מלשוב ולתבוע את אשר החסיר (ראו, תקנה 44 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן - תקנות סדר הדין האזרחי); עניין לב יסמין, עמ' 454). כאשר מדובר בסעדים שונים, רשאי התובע לבקש היתר לפיצול סעדים (תקנה 45 לתקנות סדר הדין האזרחי). אולם, לא ניתן לקבל היתר לפיצול סעדים, כאשר מדובר בפיצול של אותו הסעד (ע"א 532/86 המועצה לייצור ולשיווק של פרחי נוי נ' פרחי שומרון סלע בע"מ, פ"ד מג(1) 252 (1989))..."

לאור כל האמור לעיל הבקשה נדחית.

אין צו להוצאות.

ניתנה היום, ל' ניסן תש"ע, 14 אפריל 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ