בר"ם
בית המשפט העליון
|
8325-14
29/12/2014
|
בפני השופטת:
ד' ברק-ארז
|
- נגד - |
המבקשת:
בן רז השקעות ופיתוח בע"מ עו"ד שלום זינגר עו"ד יובל גלאון
|
המשיבות:
1. ועדת הערר לתכנון ולבניה - מחוז צפון 2. הוועדה המקומית לתכנון ולבניה קריית שמונה 3. ש.ז.ת. אולמי אירועים בע"מ
|
החלטה |
בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי נצרת בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים מיום 20.11.2014 בעת"מ 45427-10-14 שניתנה על ידי כבוד השופט ז' הווארי
|
1. לפני בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים מיום 20.11.2014 (עת"ם 45427-10-14, השופט הבכיר ז' הווארי). בהחלטתו זו דחה בית המשפט המחוזי בקשה למתן צו ביניים שיתלה את תוקפו של היתר בנייה להקמת מבנה מסחרי עם חניון תת-קרקעי (להלן: מרכול) במקרקעין בקרית שמונה, כמפורט להלן.
רקע רלוונטי והליכים קודמים
2. במוקד הבקשה שלפני עומד היתר בנייה שהוצא ביום 10.10.2013 (להלן: היתר הבנייה) לבקשתה של המשיבה 3, ש.ז.ת. אולמי אירועים בע"מ (להלן: המשיבה). עניינו של ההיתר בהקמת מרכול במקרקעין שזכויות החכירה עליהם נתונות למשיבה (להלן: המקרקעין). המבקשת סבורה שהיתר זה הוצא שלא כדין. בפני היא עותרת להתלות את תוקפו של היתר הבנייה עד להכרעה בעתירה שהגישה בעניין זה או עד לאישורה של תכנית מפורטת שתסדיר את הקמת המבנה.
3. הרקע התכנוני הנוגע לבקשה דנן פורט בהחלטתו של בית המשפט המחוזי נשוא הבקשה. עיקרי התכניות הרלוונטיות הם אלה:
א. תכנית מספר ג/4752, אשר פורסמה למתן תוקף ביום 31.3.1986 (להלן: התכנית המפורטת). התכנית המפורטת ייעדה את המקרקעין לשירות דרך והתירה לבנות עליהם הקמת מרכז מבקרים, על כל שירותי העזר הנלווים לו. כן הותרה במקום בנייה מסחרית כגון מסעדה, חנויות ומשרדים.
ב. תכנית מתאר מספר ג/3651 (להלן: תכנית המתאר) אשר פורסמה למתן תוקף ביום 28.9.1986 ולפיה המקרקעין מיועדים לשמש "שטח למבנים ציבוריים ולמוסדות על עירוניים". בתקנון של תכנית זו קיימת הוראה אשר קובעת כי הוראות התכנית יגברו על הוראותיהן של "תכניות בנין ערים מפורטות או מיוחדות ותכניות פרצלציה שניתן להן תוקף בטרם נכנסה ה'תכנית' לתוקפה".
ג. תכנית מתאר מספר ג/14742 אשר הופקדה ביום 22.8.2013 אך טרם אושרה ופורסמה. תכנית זו מייעדת את המקרקעין ל"מוסדות ציבור, מתקני ספורט, מגורים, מסחר, משרדים, דרכים, תשתיות, שצ"פ, שבילים להולכי רגל ושבילי אופניים ומוקדי בילוי ופנאי" (להלן: התכנית החדשה).
4. בשנת 2008 פרסם מנהל מקרקעי ישראל מכרז להחכרת המקרקעין. במכרז השתתפו המבקשת והמשיבה, אשר זכתה בו בסופו של דבר. במסמכי המכרז צוין שהתכנית המפורטת היא התכנית אשר חלה על המקרקעין. כמו כן, נקבע בחוזה החכירה, שהיווה חלק מתנאי המכרז, כי מטרת החכירה היא "מסחר ושירותים".