הפ"ב
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
14266-07-13
04/11/2013
|
בפני השופט:
שבח יהודית
|
- נגד - |
התובע:
עדינה ברנר
|
הנתבע:
1. עמוס פרי 2. אילן ארצי
|
|
החלטה
המבקשת עותרת למינוי בורר בסכסוך שהתגלע לטענתה בינה לבין המשיבים על רקע הסכם שנכרת ביניהם.
1. ביום 5.5.07 חתמו הצדדים על הסכם להקמת חברה (בשם הדס ארזים ניהול בע"מ) לניהול השקעות וביצוע עסקאות פיננסיות מול צדדים שלישיים (להלן – ההסכם). בהסכם נקבע כי כל אחד מהצדדים יחזיק באופן שווה במניות החברה, היינו, בשיעור 33.33% מסך מניות החברה.
בסעיף 45 להסכם נקבע כי "כל סכסוך ו/או מחלוקת שיתגלעו בין הצדדים להסכם זה, בכל הקשור להסכם זה, פירושו וביצועו יועברו להכרעת בורר אשר זהותו תוסכם על ידי הצדדים..." (להלן – תניית הבוררות).
2. לטענת המבקשת, בתחילת שנת 2013 התגלע בין הצדדים סכסוך, על רקע בקשת המשיבים לפרק את החברה ובאופן שבו ביקשו לעשות זאת. אף נטען כי הללו הגישו בקשה לבית המשפט המחוזי מרכז לפירוק החברה (פר"ק 40143-06-13) מבלי להעביר לה עותק מהבקשה – מתוך מטרה לנשל את המבקשת מהאפשרות לקבל שיעור מסוים ממניות נדחות שיש לחברה ולקחת חלק זה לעצמם. כך גם טוענת המבקשת להתנהלות בלתי תקינה של המשיבים כבעלי מניות החברה, אשר עולות לכדי פגיעה בזכותה הבסיסית של החברה ובזכותה כבעלת מניות בחברה. לפיכך עותרת המבקשת למינוי בורר בהתאם לתניית הבוררות.
3. כמו כן עותרת היא כי בית המשפט יוציא מלפניו צו אשר יאסור על המשיבים לפעול לפירוק החברה ולעכב ביצוע פעולות שנקטו לצורך כך, עד להכרעת הבורר שיתמנה בסכסוך.
4. המשיבים מצדם מתנגדים לבקשה. לטענתם, הבקשה הוגשה מתוך מטרה אחת – למנוע את פירוק החברה. לגישתם, אין כל מחלוקת בין הצדדים הדורשת בירור בהליך בוררות, כאשר אף לגישת המבקשת בבקשה, המחלוקת הינה רק אם יש לפרק את החברה, אם לאו. כאשר הבורר אינו רשאי למנוע פירוק חברה, אף לא להורות על פירוקה. כך גם טוענים המשיבים לשיהוי בהגשת הבקשה, כאשר לדידם, המבקשת ידעה על רצונם לפרק את החברה כל העת אך המתינה עם בקשתה למינוי בורר ולא עשתה דבר למניעת פירוק החברה.
5. בחנתי את טענות הצדדים וראיתי לדחות את הבקשה. משהמבקשת מגדירה את המחלוקת העיקרית שבין הצדדים, לדבריה את "לב המחלוקת" בשאלה אם יש לפרק את החברה, אם לאו (סעיף 16.2 לבקשה), הרי שממילא לא ניתן להעביר מחלוקת זו להכרעת בורר משאינה מצויה בתחום סמכותו.
6. גם דין הבקשה למתן צו שיעכב את הליכי הפירוק מחמת תנית בוררות דינה להידחות, שהרי דרך המלך לבקשה מעין זו היא בקשה לעיכוב הליכים לפי סעיף 5 לחוק הבוררות, התשכ"ח-1968 (להלן – החוק) שצריכה להיות מוגשת למתןב שדן בהליך אותו מבוקש לעכב.
.ניתנה היום, א' כסלו תשע"ד, 04 נובמבר 2013, בהעדר הצדדים.