תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
11300-07
02/06/2010
|
בפני השופט:
חנה בן יוסף
|
- נגד - |
התובע:
ברכה רבקה ע"י ב"כ עו"ד תבור
|
הנתבע:
לילית קוסמטיקה בע"מ ע"י ב"כ עו"ד בילט ועוד קופרמן
|
פסק-דין |
פסק דין
התובעת הגישה תביעתה זו לאחר שיחסי העבודה בין הצדדים הסתיימו לאחר שהתובעת המציאה אישור רופאה תעסוקתית לפיו אין היא מסוגלת להמשיך ולעבוד בתפקיד בו הועסקה ובתפקיד החלופי שהוצע לה.
על פי כתב התביעה יחסי העבודה בין הצדדים התקיימו מ 24.9.00 ועד 26.2.07.
עוד נטען על ידי התובעת כי ב26.2.2007 קיבלה מהנתבעת מכתב פיטורין המודיע על הפסקת עבודתה ללא מתן הודעה מוקדמת לפיטורין.
עוד נטען בכתב התביעה כי שכרה של התובעת 2,047 ₪.
בתביעה נדרשים פיצויי פיטורין בסך 13,135 ₪ הודעה מוקדמת לפיטורין בסך 2,047 ₪ ופיצויי בגין עגמת נפש בסך 11,000 ₪.
בכתב ההגנה נטען כי התובעת אינה זכאית לפיצויי פיטורין מאחר והתובעת שהינה נכת צה"ל התקבלה לעבודה בעקבות פניית נציג משרד הביטחון שביקש מהנתבעת לשלב את התובעת בעבודה.
גם בשנת 2007 היתה פניה מנציג משרד הביטחון כדי לברר האם ניתן להעסיק את התובעת בתפקיד אחר כגון במחסן הנתבעת והנתבעת הלכה לקראת התובעת והציעה לה עבודה במחסן החברה .
לתובעת הוצעה עבודה במחסן החברה ,עבודה קלה שמתבצעת בישיבה ואינה דורשת מאמץ של אריזת מוצרי קוסמטיקה קטנים והדבקת מדבקות. התובעת שלא רצתה לעבוד ולכן פנתה לקבל מכתב מרופא תעסוקה.
התובעת ביקשה לצאת לחופשה כבר ב2006 ובהמשך ביקשה לצאת לחופשות ללא תשלום. התובעת התפטרה מהעבודה ואין היא זכאית בנסיבות התפטרותה לתשלום פיצויי פיטורין הודעה מוקדמת לפיטורין מה גם שלא עבדה מרבית הזמן 89 שעות חודשיות כטענתה, ובוודאי שאינה זכאית לפיצויי בגין עגמת נפש משהיא זו שניצלה את הנתבעת ,אשר הסכימה להעסיקה על אף נכותה ואף הציעה לה עבודה מתאימה למגבלותיה בהמשך.
ביום הדיון העידה בפנינו התובעת ואילו מטעם הנתבעת העידה גב' עמליה מדר ,מנהלת הכספים בנתבעת,
להלן הכרעתנו:-
המחלוקת בין הצדדים היא בשאלות הבאות-
האם יש בנסיבות התפטרותה כדי לזכותה לפיצויי פיטורין בהתאם להוראות סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורין,התפטרות עובד עקב מצב בריאות לקוי,או שמא מאחר והתובעת התקבלה לעבודה בהיותה נכה ואף הוצעה לה עבודתה חלופית בעקבות מכתב רופא התעסוקה אין היא זכאית לפיצויי פיטורין.
האם התובעת זכאית להודעה מוקדמת
האם התובעת זכאית לפיצויי בגין עגמת נפש.
בכתב התביעה נטען כי תובעת פוטרה וזאת בהסתמך על מכתב הנתבעת מיום 26.2.07 שכותרתו –"סיום העסקה",שניתן לתובעת בעקבות המצאת מכתב רופא תעסוקה מ1.1.07 ,לפיו התובעת ,עקב מצבה הבריאותי אינה מתאימה לעבוד כאורזת.
יש לציין כי לפני מכתב זה היה מכתב קודם של רופא תעסוקה מיום 26.11.06 בו נאמר כי עקב מצבה הרפואי התובעת אינה מסוגלת להמשיך בעבודתה כיועצת יופי ומאפרת בחנויות.
התובעת חדלה לעבוד בפועל באוגוסט 2006 כאשר ביקשה לצאת לחופשה ללא תשלום .
בחודש פברואר 2007 לאחר שהתובעת המציאה אישור רפואי נוסף ב 1.1.2007 מרופא התעסוקה לפיו אינה מתאימה לעבוד כאורזת,נשלח אליה מכתב הנתבעת לפיו מאושרת הפסקת עבודתה בעקבות המלצת רופא התעסוקתי וכי ישולמו לה הכספים המגיעים על פי חוק.