ת"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
|
45106-01-12
15/04/2012
|
בפני השופט:
משה בר-עם
|
- נגד - |
התובע:
1. מרדכי נחשון2. מרדכי גילה
|
הנתבע:
1. נתן ברזל 2. תהלה ברזל 3. מוסדות ברסלב נחמת ציון 4. ירושלים 5. נחמן ברלנד 6. אברהם ויצהנדלר 7. דוד יוספי 8. נתן יעקב בנימין ויצהנדלר 9. חנה חיה יוספי 10. נתן שפירא 11. רבקה ציל שפירא 12. ישראל טוקר 13. מנהל מקרקעי ישראל. 14. לשכת רישום המקרקעין בירושלים
|
|
החלטה
מונחת לפני בקשה לפטור את המבקשים מתשלום אגרה בגדר הליך הודעת צד ג'. על פי הנטען המבקש 1 משתכר למחייתו כ- 820 ₪ לחודש בשל לימודיו בכולל ואילו המבקשת 2, אישתו, עובדת בחצי משרה ומשתכרת כ – 4,500 ₪. למבקשים 5 ילדים. עוד נטען, כי סיכויי ההליך טובים.
פטור מתשלום האגרה יינתן מקום בו שוכנע בית המשפט כי אין ביכולתו של המבקש לשלם את האגרה וסיכוייו של ההליך אותו יזם המבקש, להתקבל. התנאים לפטור – מצב כלכלי קשה וסיכויים טובים להצלחת ההליך – מצטברים ודי שאחד מהם אינו מתקיים כדי להצדיק סירוב לבקשת הפטור (בש"א 1528/06 יוסף ורנר נ' כונס הנכסים הרשמי, 17.01.2007). בעניין זה ראוי להדגיש, כי משמעות הנטל המוטל על המבקש להוכחת קיומן של התנאים הקבועים בתקנות האגרות למתן הפטור, הינו כי על המבקש "... לפרוש בפני בית המשפט תשתית עובדתית מלאה ביותר ועדכנית בדבר מצבו הכלכלי בהתאם לדרישת התקנות" (שם). ודוק, על המבקש פטור מאגרה לתמוך את בקשתו בתיעוד בדבר חוסר יכולתו הכלכלית לשלם את האגרה ואין די באמירות בעלמא.
במקרה דנן, המבקשים לא הניחו תשתית מלאה לביסוס טענת חוסר יכולתם הכלכלי, מלבד אישור לימודים ותלושי משכורת לא צירפו המבקשים אסמכתאות כגון דפי חשבון בנק עדכניים וחשבונות שוטפים מהם ניתן ללמוד על מצבם הכלכלי ולא ציינו האם ברשותם חסכונות או פקדונות שניתן להיעזר בהם לצורך תשלום האגרה, הגם שאין חולק כי מצבם הכלכלי אינו בין המשופרים.
לפיכך, לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הנוגעים בעניין, בחנתי את מהות ההליך, מידת מורכבותו ובשים לב למצבם הכלכלי של המבקשים, נחה דעתי כי יש לפטור את המבקשים מתשלום מחצית האגרה בלבד.
האגרה תשולם בתוך 21 ימים.
משה בר-עם, רשם
ניתנה היום, כ"ג ניסן תשע"ב, 15 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת