ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
40241-09-11
17/07/2013
|
בפני השופט:
שרון הינדה
|
- נגד - |
התובע:
אביאד ברדה
|
הנתבע:
1. ש.שלמה חברה לביטוח בע"מ 2. הכשרה חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
בקשה למינוי מומחה רפואי בתחום האורטופדי ו/או הנוירולוגי.
בהתאם לסמכותי בתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986 (להלן – "התקנות") ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובמסמכים הרפואיים שצורפו, שוכנעתי כי קיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות רפואית בתחום האורטופדי, עקב תאונות הדרכים מיום 4.11.09, 14.7.10 [הנתבעת 1], 4.12.11, 15.4.12 [הנתבעת 2].
באשר למומחה המבוקש בתחום הנוירולוגי - בשלב זה לא מצאתי למנות מומחה בתחום זה, בהיעדר ראשית ראיה כנדרש ותיעוד רפואי מספק. במידת הצורך, ככל שיוגשו מסמכים רפואיים שיש בהם להעיד על קיומה של ראשית הראייה הנדרשת, או ככל שהמומחה האורטופדי ימליץ על מינוי מומחה נוסף, ניתן יהיה לשוב ולשקול הבקשה בשנית.
לפיכך אני ממנה בזאת את ד"ר דוד הנדל, כמומחה רפואי בתחום האורטופדי, על מנת שיחווה דעתו בדבר מצבו הרפואי של התובע בגין ארבע תאונות הדרכים, תוך חלוקה והפרדה בין שתי תאונות הדרכים הראשונות, המיוחסות לנתבעת 1, לבין שתי תאונות הדרכים הנותרות, המיוחסות לנתבעת 2.
בחוות דעתו מתבקש המומחה להתייחס גם לשאלות הבאות:
1. האם נותרה לתובע נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונה, ואם כן, לאיזו תקופה, ומהו שיעור הנכות.
2. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד?
3.הקשר שבין כל תאונה לבין מצבו הרפואי של התובע. המומחה מתבקש להתייחס לתאונות מיום 4.11.09,14.7.10 בנפרד ולתאונות מיום 4.12.11, 15.4.12 בנפרד, ולקבוע ממצאיו בגינן בנפרד.
4.המגבלות התפקודיות של התובע, אם בכלל, ובשים לב לעברו הרפואי של התובע, לעבודתו ולמקצועו.
5.האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים, ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.
6.תקופות אי הכושר החלקי ו/או המלא של התובע.
7.המומחה יחווה דעתו בדבר הצורך במינוי מומחה נוסף בתחום הנוירולוגי.
הצדדים ימציאו למומחה את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שיעיין בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.
המומחה מתבקש להגיש את חוות דעתו באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כמו כן מתבקש המומחה לפרט בחוות דעתו את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניו במועד מתן חוות דעתו.
שכר טרחת המומחה יעמוד על סך 4,500 ₪ בצירוף מע"מ.
בשלב זה תישאנה הנתבעות בתשלום שכר טרחת המומחה ובעלויות הבדיקות עפ"י תקנה 9 (א) לתקנות בחלקים שווים, וזאת מבלי לפגוע בזכות מי מהצדדים להעלות טענה בדבר השאלה על מי מהם תוטלנה העלויות האמורות באופן סופי. ככל שתועלה טענה בעניין זה, תבחן הטענה בהמשך ההליכים בתיק.
הצדדים יסיימו ההליכים המקדמיים ביניהם בהתאם להחלטה מיום 8.12.11.
בנוסף לאחר קבלת חוות דעת המומחה יפעלו הצדדים כדלקמן:
התובע יגיש לתיק תחשיב נזק בתוך 60 ימים מקבלת חוות הדעת.