ת"ט
בית משפט השלום חדרה
|
2828-03-13
10/03/2013
|
בפני השופט:
קרן מרגולין-פלדמן
|
- נגד - |
התובע:
רחלי טל אזולאי
|
הנתבע:
בראיין ברגנר
|
|
החלטה
בפניי בקשה לביטול עיקול שהוטל בטרם מסירת אזהרה בתיק ההוצאה לפועל שבכותרת, כך עולה הן מהבקשה והן מהתגובה.
הבקשה הועברה לתגובת הצד שכנגד וזה מתנגד לביטול העיקול.
בהתאם להלכה הנוהגת בעניין זה, עם העברת הדיון בסוגיות לביהמ"ש בגין הגשת ההתנגדויות – יש לראות בבקשות הביצוע ככתבי תביעה בסדר דין מקוצר, המוגשות לביהמ"ש אליו הועבר הדיון בהתנגדויות.
בהתאמה - רואים הבקשות להטלת העיקולים, אשר הוגשו טרם הגשת ההתנגדויות בלשכת ההוצאה לפועל - כבקשות הנדונות מאותו מועד ואילך בהתאם להוראות תקנות סדר הדין האזרחי, ואת הבקשה לביטול העיקול שהוגשה כאן, כבקשה לביטול עיקול זמני שניתן בביהמ"ש.
במצב דברים זה, קרי מעבר למטריה המשפטית המתאימה – מחוק ההוצאה לפועל, לתקנות סדר הדין האזרחי - יש לבצע מספר פעולות הנדרשות להתאמת הבקשה להטלת עיקולים ולביטולם, לדיון בפני ביהמ"ש.
וכך סוכמו הדברים מפיו של כב' השופט רובינשטיין בתיק רעא 7815/09 אופיר יונתן דוד נ' אקסלנס נשואה שרותי בורסה בע"מ:
"משהוגשה בקשת רשות להתגונן חל סעיף 81א(ג) לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967, המורה: "לענין הדיון בבית המשפט רואים את ההתנגדות כבקשת רשות להתגונן בדיון מקוצר לפי תקנות סדר הדין האזרחי". הוא הדין באשר למתן סעדים זמניים. כאשר נתבקשו סעדים כאמור לאחר הגשת התנגדות, יחולו תקנות סדר הדין האזרחי, ובאשר לסעד עיקול זמני יחולו הוראות ייחודיות שבפרק העוסק בסדר דין מקוצר (תקנה 207). אך כאשר ניתן סעד זמני בהליך ההוצאה לפועל, יעמוד הסעד בעינו "כל עוד לא החליט בית המשפט אחרת" (תקנה 108(ג) לתקנות ההוצאה לפועל). למקרה שלפנינו, שעניינו בקשה לביטול סעד שניתן טרם הגשת התנגדות, לא הותאם, ככל הנראה, הליך פרוצדורלי מפורש בחוק או בתקנות. הסעד ניתן מתחילה בהתאם לחוק ההוצאה לפועל, אולם הבקשה לביטולו הוגשה לפני ערכאה הנשלטת על-ידי תקנות סדר הדין האזרחי. בסופו של יום, כך דומה, על בקשה זו להידון בכפוף לתקנות סדר הדין האזרחי ובהתאם להוראות המצויות בהן, כדי להחיל על הנתבע את מכלול ההגנות שמקנות לו התקנות." (פורסם בנבו)
אשר על כן אני רואה לנכון להורות על השלמת הערבויות לצורך הטלת העיקולים מחד, ולקבוע מועד לדיון בבקשה לביטול העיקולים, אשר יתקיים בכפוף להשלמת הערבויות הנדרשות, ובהתאם להוראות הדיון בסוגיה זו בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, כדלקמן –
1.המשיב/התובע יפקיד בתיק זה התחייבות עצמית לפיצוי המשיבה בגין הטלת העיקולים, ללא הגבלה בסכום;
2.המשיב/התובע טוען כי הפקיד זה מכבר סך של 2,500 ₪ בקופת ההוצאה לפועל בהתאם להחלטה שניתנה שם להבטחת נזקי הנתבעת ועל כן אין צורך בהפקדת ערבון נוסף.
4. המשיב/התובע יפקיד בתיק זה ערבות צד ג' לפיצוי המבקשת/הנתבעת בגין כל נזק שייגרם לה בגין הטלת העיקול, ללא הגבלה בסכום.
5.יופקדו הבטוחות כאמור – יתקיים דיון בבקשה לביטול העיקולים ביום 14/3/13 בשעה 13:00.
לא יופקדו הבטוחות כנדרש – אראה המשיב/התובע כמי שמבקש לבטל העיקולים שהוטלו על זכויותיה של המבקשת, והעיקולים יבוטלו בהחלטה נפרדת שתינתן במועד שנקבע לקיום הדיון.
המזכירות תודיע לצדדים בדחיפות.
ניתנה היום, כ"ח אדר תשע"ג, 10 מרץ 2013, בהעדר הצדדים.