בע"ח
בית משפט השלום קריות
|
50412-03-16
08/05/2016
|
בפני השופט:
יוסי טורס
|
- נגד - |
מבקש:
חי טויטו
|
משיבה:
משטרת ישראל – תחנת זבולון
|
החלטה |
בקשה לקבלת חומר חקירה, בהתאם לסעיף 74 לחסד"פ.
נגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של גידול סם מסוכן. בהתאם לעובדות כתב האישום, גידל המבקש ביום 9.12.14 בביתו, שתילי קנאבוס במשקל כולל של כ- 7 ק"ג.
המבקש טוען כי תחילת הפרשה בחיפוש שנערך במקלט בראש הנקרה ביום 8.12.14 ובעקבותיו נחקרו שניים – מקסים זייצב (להלן – "מקסים") ואופק אלפסי (להלן – "אופק"). בהמשך, על פי הנטען, נערך חיפוש בביתו של מקסים ונמצאו בו סמים מסוכנים.
המבקש ממשיך וטוען כי מיד לאחר אירועים אלה, הגיעו לביתו שוטרים וביקשו לבצע חיפוש. המבקש מסר להם מיד כי מצויים בביתו סמים השייכים למקסים. לטענתו חרף כך, לא הוגש כתב אישום נגד מקסים בגין גידול הסמים שנמצאו בביתו של המבקש וכן טוען הוא שניתנה למקסים ולאופק טובת הנאה בשל דברים מפלילים שמסרו נגד המבקש.
לאור כך עותר המבקש לקבל לעיונו את חומר החקירה הקשור לתפיסת הסמים במקלט בראש הנקרה; את חומר החקירה הקשור לחקירתו של אופק; את כתבי האישום שהוגשו נגד השניים, אם הוגשו, בשל אירועי "ראש הנקרה"; את המידעים המודיעינים הקשורים במקסים ובאופק בתיקים אלה; את ההחלטה שלא להעמיד לדין את השניים לרבות מידע האם ניתנה להם טובת הנאה כלשהי. כן עותר המבקש לקבל תמלול של עימות שבוצע בינו לבין מקסים, תוצאות איכונים שונים ורשימת חומר חקירה.
לטענת המבקש חומרי חקירה אלה רלוונטיים להגנתו (בטענה שהסמים שנמצאו בביתו שייכים למקסים) וכן נחוצים לו לביסוס טענה לאכיפה בררנית (לאור כך שהשניים האחרים לא הועמדו לדין בעבירות דומות).
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת