חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בנק מרכנתיל דיסקונט נצרת סניף אל ראם 17640 נ' אבו ערידה ואח'

תאריך פרסום : 31/05/2010 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום נצרת
4613-01-10
30/05/2010
בפני השופט:
ריאד קודסי

- נגד -
התובע:
בנק מרכנתיל דיסקונט נצרת סניף אל ראם 17640
הנתבע:
1. נזים אבו ערידה
2. עלי אבו ערידה (המנוח)
3. נאילה אבו ערידה

החלטה

1.זוהי בקשה לביטול פסק הדין שניתן בהעדר הגנה מטעם הנתבע מספר 1 (להלן - הנתבע) ואלו טענות הנתבע בתמצית.

א.הוגשה בקשה על ידי התובע לביטול החלטה על מיצוי הליכים שניתנה במסגרת תיק הוצל"פ 02-08793-06-3, ונקבע דיון בעניין זה ליום 31.5.10, אלא שהוא נדחה, ועל כן העניין של מיצוי הליכים עדיין תלוי ועומד.

ב.התובע טוען כי במקום שהוא יתמקד בתביעה נשוא תיק זה שהוגשה נגדו וילך ויגיש בקשת רשות להתגונן, הוא השליך את כל יהבו על ההחלטה בדבר מיצוי הליכים במסגרת תיק ההוצל"פ, וכך הוא "פספס" את המועד להגשת כתב הגנה.

ג.לגופו של עניין טוען המבקש כי אכן הוא חתם על כתב הערבות על סך של 10,000 ₪ יחד עם אחרים, אלא שהוסבר לו שהערבות תפוג עם תשלום ההלוואה על ידי החייב, וכי על פי הידוע לו החייב העיקרי כבר פרע את ההלוואה מזמן, והוא מבקש לראות בטענה זו משום סיכוי טוב להגנה מול התביעה.

ד.התובע טוען גם כי הוא מעולם לא קיבל התראה כל שהיא על קיומו של חוב כנגד החייב , או על כך שהחייב לא פרע את ההלוואה, והדבר הביא לכך שסכום החוב ילך ויתפח מ- 10,000 ₪ לכ- 80,000 ₪.

2.נתבקשה תגובת התובע ואכן הוגשה תגובה שלפיה התובע מתנגד לביטול פסק הדין, בהעדר סיכויי הצלחה של הנתבע בהגנתו ובשל כך יש לדחות את הבקשה.

3.אכן עצם הגשת הבקשה לביטול ההחלטה בדבר מיצוי הליכים, אינה מביאה אוטומטית לביטול אותה החלטה או לעיכוב ביצועה. והיה על הנתבע לדאוג לכך שתינתן החלטה המעכבת את ביצוע אותה החלטה בדבר מיצוי הליכים שהיא עדיין שרירה וקיימת, אך לנוכח עצם הגשת הבקשה לביטול מיצוי הליכים, ולנוכח הטענות שמעלה המבקש בדבר סיכויי הגנה מול התביעה בזה שלא נשלחה דרישת תשלום מטעם התובע לערבים ובטענה כי יש לו סיכוי לבטל את ההחלטה בדבר מיצוי הליכים, ולטענתו כי ידוע לו שהחייב פרע את החוב שהוא ערב לו, מצאתי לנכון להורות על ביטול פסק הדין כדי לא לחסום את גישתו של הנתבע לבית משפט שהינה זכות יסוד בעלת ערך נורמטיבי.

4.אשר על כן, אני קובע כי פסק הדין כנגד הנתבע יבוטל בתנאי שהנתבע ישלם הוצאות הליך זה לתובע בסך של 1,000 ₪ בצירוף מע"מ כחוק ובתנאי נוסף של הפקדת עירבון לתיק זה על סך של 4,000 ₪, וזאת בתוך 30 יום ממועד קבלתו העתק החלטה זו. אולם, היה והנתבע לא יפעל בהתאם לתנאים אלה או אחד מהם, פסק הדין יעמוד על רגליו והבקשה לביטולו תידחה מאליה.

ניתנה היום, י"ז סיון תש"ע, 30 מאי 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ