אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בנק מרכנתיל דיסקונט בעמ נ' דאוד

בנק מרכנתיל דיסקונט בעמ נ' דאוד

תאריך פרסום : 21/06/2010 | גרסת הדפסה

ת"ט
בית משפט השלום חיפה
904-02-10
21/06/2010
בפני השופט:
ניר זיתוני

- נגד -
התובע:
בנק מרכנתיל דיסקונט בעמ
הנתבע:
דאוד דאוד

החלטה

1.לפניי התנגדות לביצוע שטר.

2.המשיב הגיש לביצוע בלשכת ההוצל"פ בחיפה שני שטרות על סך 6,500 ₪ כל אחד, שמועדי פרעונם ביום 27.5.09 וביום 27.6.09. השטרות משוכים מחשבונם המשותף של פאתנה ודאוד בבנק מרכנתיל לפקודת מרואן באסל ואנג'ל באסל. שני השטרות חוללו בציון "חתימת מושך אינה בסדר".

3.המבקש הגיש התנגדות במסגרתה טען שהשטרות נגנבו על ידי מרואן באסל ומהווים חלק מפנקס שיקים שלם שנגנב. המבקש הסביר כי לא הגיש תלונה במשטרה בשל התערבות קרובי משפחה וחברים. עוד נטען כי לאחר פתיחת תיק ההוצל"פ הבטיח מרואן להגיש התנגדות בשמו של המבקש ו/או לשלם את החוב בהסדר תשלומים.

4.היום התקיים דיון בבקשה במסגרתו נחקר המבקש על האמור בתצהירו כמפורט בפרוטוקול.

5.לאחר גמר חקירת המבקש סיכמו ב"כ הצדדים את טענותיהם בעל פה כמפורט בפרוטוקול.

6.לאחר ששקלתי טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את ההתנגדות בכפוף להפקדה בסכום נמוך יחסית בהתחשב בטענת המבקש שלא נסתרה לפיה הוא אינו עובד כעת.

7.ב"כ המשיב השכיל להצביע על שורה ארוכה של תמיהות בגרסתו של המבקש שיש בהן כדי לערער במידה רבה את סיכויי ההגנה של המבקש. אוסיף ואומר כי לא ניתן כל הסבר מדוע לא דאג המבקש להסדרי הבטחה מינימאליים של פנקס השיקים החתום שהונח במגירה במשרד לשימושו של האחיין העובד בעסק. כמו כן, ההסבר לפיו לא הוגשה תלונה במשטרה נגד אותו מרואן. אינו מתקבל על הדעת. גם אם אפשר להבין את העדפה הראשונית להסדיר את הבעיה אל מול מרואן עצמו מבלי התערבות המשטרה, היה מקום להגיש את התלונה לאחר שהתברר כי הבטחותיו של מרואן לא קיומו. בנוסף הגשת תלונה במשטרה נגד מי שנטען כי הינו זייפן, מחוייבת מבחינת האינטרס הציבורי.

8.עוד יצוין כי בתצהיר נאמר שפנקס השיקים נלקח על ידי מרואן מהתיק של המבקש ואילו בעדות היום נאמר כי פנקס השיקים היה דרך קבע במגירה במשרד.

9.אשר על כן, אני מורה על קבלת ההתנגדות בכפוף להפקדת הסך של 3,000 ₪ לקופת בית המשפט לא יאוחר מיום 1.9.10.

ניתנה והודעה היום ט' תמוז תש"ע, 21/06/2010 במעמד הנוכחים.

ניר זיתוני, רשם

הוקלד על ידי: מיכל אוחיון

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ