ת"ט
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
9044-10-09
16/02/2010
|
בפני השופט:
אמיר צ'כנוביץ
|
| - נגד - |
התובע:
בנק מרכנתיל דיסקונט אשדוד סניף שבי ציון 17676
|
הנתבע:
קריון ספורט בע"מ
|
|
החלטה
המבקשת הגישה התנגדות לביצוע שיק על סך של 49,780 ₪ שחסר בהעדר כיסוי.
מנהל המבקשת נחקר על תצהירו, והצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה.
המבקשת טוענת כי השיק נשוא ההתנגדות נמסר במסגרת עסקת גלגול שיקים בינה לבין הנפרעת לפיו התחייבה הנפרעת כי השיק יופקד לשם גבייתו בלבד, וזאת לאחר שהשיק הנגדי שנמסר על ידי חברת כריזמה יפרע.
לטענת המבקשת השיק הנגדי חולל לא ניתנה כול תמורה שהיא למבקשת בגין השיק.
כמו כן נטען כי השיק אינו תקין, על פי מראהו שכן בוצע בו שינוי כאמור בסעיף 4 לתצהיר של המבקשת.
כמו כן, נטען כי הזוכה הינה אוחזת בעד ערך, נטען כי המשיבה ידעה כי זכות הקנין של הנפרעת פגומה, שכן ידעה על חילול שיק שנתנה חברת כריזמה למבקשת ידעה על הסדר, שבין הצדדים, וכי השיק ניתן על תנאי, וכי התנאי לא התקיים.
אשר לטענת המבקשת לפיה לא ניתנה תמורה בגין השיק, אזי שעל פי הפסיקה שיק שנמסר במסגרת עסקה של גלגול שטרות, כפי המקרה נדון, עצם קבלת השיק הנגדי מהווה קבלת ערך בעד השיק, וראה לעניין זה פסק דין שוירץ שנזכר בסיכומי בא כוח המשיבה.
אשר לטענת המבקשת לפיה השיק נמסר שהוא לא שלם ונעשה בו שימוש ואינו תקין על פי מראהו, אזי מהחקירה הנגדית עלה כי המצהיר מטעם המבקשת אינו יודע לומר האם השיק נמסר למשיבה שהוא מוטבע בחותמת הנפרעת אם לאו.
אינו יודע לומר האם נעשה שינוי בסכום השיק, אלא הדבר נמסר לו על פי עצת בא כוחו, ואין לו כל ידיעה ממשית אישית בעניין.
מכאן, שדינה של טענה זו להדחות.
טענת המבקשת כי השיק נמסר לגוביינה בלבד, אינה מוצאת כול ביטוי בשיק גופו, שכן הנפרעת הסבה את השיק בהסב על החלק בלא שצוין לגוביינה בלבד, כעולה ממסמכי ההפקדה של השיק אצל המשיבה מש/1, עולה כי השיק נמסר לניכיון ביום 17/3/09, וזאת זמן רב קודם זמן פרעונו של השיק שהינו 20/8/09, כאשר השיק נמסר לניכיון, היינו ניתנה תמורה כנגד השיק בפועל, ועל כן אין המדובר בהפקדה לגבייה אלא המשיבה רכשה זכות קניין ובעלות בשטר עצמו, ועל כן כל טענת קיזוז לא יכולה לעמוד למבקשת כנגד המשיבה שהינה צד שלישי.
על פי דין עומדת למשיבה חזקה בדבר אחיזתה כשורה.
המשיבה כאמור קיבלה חזקה בשיק ביום 17/3/09, זמן רב קודם שאירע כשלון תמורה ה נטען, שכן השיק הנגדי זמן פרעונו 19/8/09, כך אף אליבה הלכת גויסקי עומדת למשיבה מעמד של אוחזת כשורה בשיק.
לאור כל אלה, ההתנגדות נדחית.
אני מחייב את המבקש/ת בהוצאות הדיון בסך של 1,000 ₪ בצירוף מע"מ ובתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
הליכי הוצל"פ בתיק מס'/ 0107288495 יימשכו כסדרם.
ניתנה והודעה היום ב' אדר תש"ע, 16/02/2010 במעמד הנוכחים.
אמיר צ'כנוביץ, רשם
הוקלד על ידי: חנית לוי