בע"ק
בית משפט השלום קריות
|
24943-12-10
26/09/2011
|
בפני השופט:
דאוד מאזן
|
- נגד - |
התובע:
בנק מזרחי טפחות בע"מ סניף נווה שאנן
|
הנתבע:
1. כרמיאל אולפנים בע"מ ח.פ 511316903 2. בתי זיקוק לנפט חיפה ח.פ. 557653375
|
|
החלטה
עיינתי בתביעה ובכתב ההגנה בתביעה לאישור עיקול.
הנתבעות הודיעו וצירפו כרטיס הנהלת חשבונות כי התשלום האחרון שולם ביום 19/10/10 בטרם הומצא צו העיקול לידיהן( המצאה מוכחשת על ידי הנתבעות).
אצא מנקודת הנחה שצו העיקול הומצא כדין.
לא השיב המחזיק על ההודעה שנמסרה לו, או שהשיב כי אינו מחזיק בנכסי החייב או בזכויותיו, פתוחות בפני התובע שתי אפשרויות; האחת – התובע יכול לזנוח את העיקול אצל המחזיק, והשנייה – הגשת בקשה לאישור העיקול (תקנה 378).
בקשה לאישור עיקול פותחת חזית בין התובע לבין המחזיק. על-פי תקנה 378(ב), רואים את הבקשה לאישור עיקול כתביעה נגד המחזיק (אף שהתביעה אינה צריכה לעמוד בהוראות תקנה 9 לתקנות). הנתבע משיב לבקשה על-ידי הגשת כתב הגנה.
בבקשה לאישור עיקול מוטל על התובע לשכנע כי בידי המחזיק עמדו, במועד תחילתו של צו העיקול, נכסים או זכויות של החייב. מפנה בעניין זה ל:בע"א 323/80 אלתית בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ, פ"ד לז(2) 673.
משמעות הדבר הינה כי על התובע-המעקל מוטל הנטל להוכיח את זכותו הנטענת של החייב כלפי המחזיק.
התובע רשאי לקבל מסמכים ופרטים מידי הנתבע, ובעקבותיהם לפרט את עילתו נגד המחזיק. למרות קשיי הוכחה אלו נותר נטל ההוכחה על שכמי התובע, ואם ייכשל בהוכחת זכותו של החייב כלפי המחזיק, תידחה בקשתו לאישור העיקול .
לאחר עיון בכתב ההגנה והמסמכים שצורפו, יפרט התובע אם יש צורך עוד לנהל את התביעה ואם דרושים לו לצורך גיבוש עמדתו מסמכים נוספים.
הודעה מטעם התובע תוך 15 ימים מיום קבלת החלטה זו.
ניתנה היום, כ"ז אלול תשע"א, 26 ספטמבר 2011, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת