תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
37373-10-10
06/02/2011
|
בפני השופט:
משה כהן
|
- נגד - |
התובע:
שרון פרץ
|
הנתבע:
בנק הפועלים בע"מ
|
|
החלטה
הובאה לפני בקשה למחיקת כותרת כתב התביעה. המדובר בתביעה כספית שהוגשה על-ידי המשיב נגד המבקש בסדר דין מקוצר לתשלום הסך של 167,755 ש"ח.
מעיון בטענות הצדדים עולה שאין בסיס לבקשה וכי דינה להידחות.
המבקש טען שיש למחוק את כותרת כתב התביעה משום שהוא לא הסכים לתנאי ההלוואות נשוא התביעה וכי נציגי המשיב לא הסבירו לו את תנאי ההלוואות, ואלו ניתנו לו תוך הטעייתו ותחת לחץ וכפיה ומתוך ניצול מצוקתו וכי המשיב התרשל כלפיו בכל הנוגע למתן ההלוואות.
טענות אלו אינן יכולות לשמש בסיס למחיקת כותרת כתב התביעה. אלו הן טענות הגנה שאמורות להיות חלק מבקשה למתן רשות להתגונן. מה עוד שטענות אלו לא הובאו בתצהיר וגם משום כך דינן להידחות.
המבקש טען עוד שיש לקבל את בקשתו משום שחלק מרכיבי התביעה אינו ראוי להידון בסדר דין מקוצר. לטענת המבקש הוא לא חתם על כתב התחייבות בנוגע לכל רכיבי התביעה. המבקש טען שלמעט כתב ההתחייבות להלוואה הראשונה, הרי שכל שאר ההלוואות ניתנו לו על-פי פניה טלפונית שאין עליהן ראיה בכתב וגם החיוב בנוגע לכרטיס האשראי נעדר ראיה בכתב.
איני מקבל טענה זו משום המבקש הסכים בכתב לקבל הלוואות ואשראי באמצעות הטלפון. ראו: סעיף 151.2.1 להסכם פתיחת החשבון עליו חתמו הצדדים. הסכם זה הסמיך את המשיב לתת למבקש הלוואות בערוצים שונים בטלפון ובאינטרנט. הסכם זה מהווה ראיה בכתב הדרושה לצורך הכשרת הדיון בתביעה בסדר דין מקוצר. גם שיעור הריבית הינו נתון מוסכם ומעוגן באישור המשיב על שעור הריבית הנהוג אצלו בהתאם להסכם שבין הצדדים.
מסקנת הדברים העולה מהאמור לעיל היא שלא נמצא בסיס לטענת המבקש, לפיה התביעה אינה ראויה להידון בסדר דין מקוצר, ומשום כך הוחלט לדחות את הבקשה שהגיש.
יצוין שהצדדים זומנו לדיון להשמעת טיעונים בעל-פה, אך המבקש לא התייצב לדיון לאחר שבקשתו לדחיית מועד הדיון נדחתה.
יצוין עוד כי המבקש לא הגיש בקשת רשות להתגונן למרות שבקשתו להארכת המועד להגשת בקשת רשות להתגונן נדחתה כאמור בהחלטה מיום 24.11.10. חרף דחיית בקשתו בחר המבקש שלא להגיש בקשת רשות להתגונן.
לפיכך בהעדר בקשת רשות להתגונן ומאחר והבקשה למחיקת הכותרת נדחתה, אני מקבל את בקשת המשיב ליתן נגד המבקש פסק-דין על-פי האמור בכתב התביעה.
על התובע לתקן בנוסח פסק-הדין שהוגש לחתימה את מספר התיק ולמחוק ממנו את המילים "בצירוף מע"מ".
ניתנה היום, ב' אדר א' תשע"א, 6 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.
הוקלד על ידי .......