ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
72255-96
01/03/2010
|
בפני השופט:
נורית רביב
|
- נגד - |
התובע:
בנק המזרחי המאוחד בע"מ
|
הנתבע:
1. אלקטרו פ.א.מ ר רעננה חב' למסחר והשקעות 2. אליהו סופר 3. שאול אדלמן 4. מרים אדלמן
|
החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה |
החלטה
הדיון הקבוע להיום נועד לחקירה של המומחה מטעם ביהמ"ש על ידי ב"כ הנתבעים. דיון שנקבע במידה רבה מחוץ למתוכנן ולמעשה בלית ברירה.
עכשיו לב"כ הנתבעים יש בקשה חדשה והיא לחקור את המומחה מטעם הבנק והוא אפילו מבקש שהמומחה יצא מהאולם. הבקשה לא מקובלת עליי.
ניתנה והודעה היום ט"ו אדר תש"ע, 01/03/2010 במעמד הנוכחים.
נורית רביב, שופטת
החלטה
מהבירור עכשיו עולה שריבית זכות – ריבית תיקונים,אשר חושבה על ידי המומחה על פי נספח 7 לטבלה שצירף הבנק לחוות דעתו, מטיבה עם הנתבעים ולא גורעת מהם, משום ששיעור הריבית ל- 1/3/80 הוא 31% במקום 28% וביתר שיעורי ריבית תיקונים אין הבדל בין שתי הטבלאות, לפיכך ריבית התיקונים תחושב ככל שיהיה צורך בכך בהמשך על פי הטבלה שצורפה כנספח 7 לחווה"ד המומחה מטעם הבנק, בכפוף לחקירת המומחה.
ניתנה והודעה היום ט"ו אדר תש"ע, 01/03/2010 במעמד הנוכחים.
נורית רביב, שופטת
החלטה
בפסה"ד החלקי הוריתי על שחזור החשבון החל מהרבעון השני, היינו מ- 1/4/80, מתוך שהיה ברור מטענות הבנק לאורך כל ההליך שהיה לפניי שאין בידיו נתונים ברורים לגבי הרבעון הראשון.
לאחר שניתן פסק הדין החלקי באו הנתבעים בטענה שהבנק מסתיר מהם את המיקרופישים ושניתן לשחזר גם את הרבעון הראשון על סמך המיקרופישים.
לנוכח הטיעון שמיקרופישים קיימים למרות מה שטוען הבנק, הוריתי בכל זאת למומחה מטעם ביהמ"ש לקבל לידיו את המיקרופישים ולנסות לראות אם בכוחו לשחזר על סמך החומר הזה את הרבעון הראשון. הדבר לא עלה בידו, בעיקר משום שחלק ניכר מהמיקרופישים הללו, פשוט אינם קריאים, אבל הנתבעים לא מוכנים להרפות ועומדים עכשיו על כך שהבנק יעשה שיחזור לפי מיטב היכולת על סמך מיקרופישים ונתונים שהם לא לגמרי בדוקים. ימציא אותם למומחה שמצידו יקבל גם את השחזור שנעשה על ידי ב"כ הנתבעים ובתקווה שעל סמך ניתן יהיה בכל זאת להגיע לתוצאות מתקבלות על הדעת.
אבל, אומר לי המומחה כאן, שהשחזור הזה רק יכול להציף את אי ההתאמות ואז יהיה עליו לפנות מחדש לבימ"ש ולקבל הוראות, ולא ברור לי על סמך מה ואיך תינתנה הוראות כאלה ואחרות בהקשר הזה. אם יש אי התאמה בתנועות, כי אז על סמך מה צריך בימ"ש להחליט ולפסוק לפי איזה נתון צריך לערוך את שחזור החשבון? אני לא מכירה מורה נבוכים לעניין זה.
במילים אחרות, הליכה בדרך זו צופנת בחובה המשך המחלוקת שנמשכת כבר על פני 14 שנה.
אני סבורה שאין לזה מקום, אין לזה הצדקה ולא נכון ללכת בדרך הזו.
עוד עליי לומר - מקובלת עליי עמדת ב"כ הבנק שכל טעות ולו קטנה בהבנת הנתונים מתוך המיקרופישים, יכולה להיות משמעותית לכל כיוון וגם מטעם זה אין מקום לקבל את הדרך שבה מציע ב"כ הנתבעים לילך. וגם זאת יש לזכור אנחנו חופרים במנהרת הזמן בחשבון שנפתח בתחילת שנת 1980, היינו לפני 30 שנה. והמחלוקת כאן ניטשת על מס' חודשים ברבעון אחד מלפני 30 שנה.
סוף דבר – החשבון ישוחזר כפי שנקבע בפסק הדין החלק, החל מ- 1/4/80.
ניתנה והודעה היום ט"ו אדר תש"ע, 01/03/2010 במעמד הנוכחים.
נורית רביב, שופטת
החלטה
בעיית המיקרופישים הזו מענה אותנו חודשים רבים וכל פעם מוגשות בקשות בעניין זה עם שינויים כאלה ואחרים. הרגע קבעתי שצריך לשים קץ לנושא הזה, ניתנה החלטה ואני מבקשת להרפות מהנושא.
ניתנה והודעה היום ט"ו אדר תש"ע, 01/03/2010 במעמד הנוכחים.