פסק דין
1.הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק על דרך הפשרה, לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [ נוסח משולב] התשמ"ד- 1984.
2.עפ"י כתב התביעה, ביום 20.11.2007 ביום השמיני לעבודתו של התובע אצל הנתבע, וכאשר התבקש התובע למתוח חבל בעת מתיחת רשת צל, נפל התובע לתוך תעלה שהייתה במקום, וידו נשברה. לטענת התובע, ביקש הוא מן הנתבע לפנותו לבית החולים אולם הלה סירב, ופינה את התובע למרפאת קופת חולים בחדרה, שם אובחן כסובל משבר רדיוס מרוחק.
3.בכתב התביעה טוען התובע כי על הנתבע לפצותו בגין נזקיו, לאחר שנקבעה לו תקופת אי כושר במשך 41 יום עד ליום 31.12.07 וידו היתה "מגובסת" עד ליום 1.1.08. לטענת התובע בבדיקת סי.טי שעבר ביום 22.7.08 התגלה כי הוא סובל משבר בבסיס של הלונטום. עוד הוסיף התובע וטען, כי המוסד לביטוח לאומי אומנם קבע, כי לא נותרה לו נכות כתוצאה מן התאונה, אולם נקבעו לו נכויות זמניות כדלקמן: נכות בשיעור 100% עד ליום 20.2.08; נכות בשיעור 20% מיום 21.2.08 ועד ליום 31.5.08 ונכות בשיעור 10% מיום 1.6.08 ועד ליום 31.12.08.
4.לטענת התובע, הוא נפל במהלך עבודתו והנתבע התרשל כלפיו ועל כן על הנתבע לפצותו בגין ראשי הנזק השונים המפורטים בכתב התביעה.
5.בכתב ההגנה, כפר הנתבע בנסיבות התאונה כפי שהן מתוארות בכתב התביעה וכפר בקיומו של מפגע כלשהו. כמו-כן טען הנתבע כי יש לזקוף לחובת התובע אשם תורם ולקבוע כי התאונה נגרמה עקב רשלנותו הבלעדית של התובע.
6.בישיבת היום, העידו התובע והנתבע בפניי. התובע, טען כי הוא עלה לסולם לאחר שהנתבע ביקש ממנו לעשות זאת ומשניסה למתוח את החבל, נקרע החבל והוא נפל מהסולם אל תוך הנחל שליד ביתו של הנתבע. מאידך, טוען הנתבע כי הוא ביקש מן התובע "לבוא לנקות לו את החצר". לטענת הנתבע, ביקש הוא מן התובע למתוח את החבל וכאשר ניסה לעשות זאת, "נקרע החוט והוא נפל אחורה".
7.לטענת התובע, קיבל הוא מן המל"ל סך 693 ₪ בגין דמי פגיעה וסך 3,509 ₪ כמענקי נכויות זמניות (עמוד 3 לפרוטוקול).
8.לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את דברי בעלי הדין, לאחר ששקלתי שיקולי דין ושיקולי פשרה, ושקלתי טענות הצדדים לעניין האחריות ולעניין גובה הנזק, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך 10,500 ₪ (קבעתי סכום זה לאחר שנוכו תשלומי המל"ל). בנוסף, ישלם הנתבע החזר אגרה ששילם התובע עם פתיחת התיק בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום תשלומה ועד היום, וכן שכ"ט עו"ד בסך 1,500.
9.הסכומים הנ"ל ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
ניתן היום, ח' תמוז תשע"א, 10 יולי 2011, בהעדר הצדדים.