ת"א
בית משפט השלום ירושלים
|
27458-03-11
07/07/2011
|
בפני השופט:
אביב מלכה
|
- נגד - |
התובע:
עזרא בלילוס
|
הנתבע:
דניס לוי
|
|
החלטה
בפני בקשה למתן צו מניעה זמני כדי לאסור על המשיב להמשיך ולבנות בנכס שלו הממוקם בשכנות לנכס של המבקש.
טענות המבקש נוגעות לשניים:
ראשית, פיר מעלית הנבנה בצמוד לגג בית המבקש ואשר גבוה ממנו בכקומה שלמה.
שנית, בניית גדר למרפסת גג המשיב.
בתיק הוגשו חוות דעת, התקיים דיון והצדדים נחקרו.
לאחר שהוגשו סיכומים, אני קובעת כלהלן:
1.בכל הנוגע לפיר המעלית – אני מקבלת את הבקשה במלואה ואוסרת על המשיב להמשיך בעבודות הבנייה בנכס נשוא הבקשה, זאת עד לתום ההליכים בתביעה העיקרית.
שוכנעתי כי הבנייה אשר בונה המשיב אינה על פי ההיתר.
היתר הבנייה צורף לתיק. שם מסומן פיר המעלית בין האותיות E ו- F, ביחס לבית המבקש.
בפועל אין מחלוקת כי קיימת סטייה כך שהפיר אינו נמצא במקום בו תוכנן, ביחס לבית המבקש אלא שהוא הוסט יותר לכוון האות D שבהיתר.
המומחה מטעם המבקש, דן יזרעאלי, עמד על כך בחוות הדעת אשר צורפה לתיק, והוא מסביר ומפרט זאת בחוות הדעת המשלימה שהוגשה על ידו.
עובדה זו גם עלתה במהלך החקירות של עדי המשיב כי בשטח יש הסטה של שני המבנים, זה לעומת זה, בהשוואה להיתר (עמוד 10 שורה 8 ואילך ועוד). עניין זה גם זכור לי היטב מן הדיון.
די בכך שאין התאמה בין המצב בפועל לבין היתר הבנייה, כדי לבסס את הבקשה למתן הצו דנן.
המבקש זכאי, על פי הדין, כי הבנייה בשטח הסמוך לשטחו תתבצע בדיוק על פי היתר הבנייה ומבלי לסטות ממנו. אם לא כך הדבר, זכאי הוא לצו העוצר את הבנייה, עד לבירור הטענות ההדדיות.
ראה רע"א 4626/10 רסמייה קעדאן נ' עמותת חסידי חוסני אלקואסמי:
"לצד זאת, מצאתי טעם להורות על שינוי מסוים בנוסחו של הסעד הזמני. הצו הזמני, כפי שהוא מנוסח בהחלטת בית המשפט המחוזי מיום 20.5.2010, עלול להתפרש כמאפשר בנייה שהמשיבים החלו בביצועה עובר למתן הצו, וזאת אף אם לא ניתן לכך היתר בנייה. ברי, כי בנייה ללא היתר הינה אסורה בכל מקרה, אף אם הדבר לא צוין במפורש על ידי בית המשפט המחוזי. ואולם, בנסיבות העניין, ובפרט משהועלו טענות לעניין בנייה בחלקה ללא היתרים, סבור אני כי יש להתייחס לכך באופן מפורש.
לפיכך, אני מורה כי הסעד הזמני שניתן בבית המשפט המחוזי יוותר על כנו עד להחלטה אחרת, אלא שהוא יתוקן כך שייקבע בו כי לא תותר כל עסקה או בנייה בחלקה למעט עבודות בנייה שכבר ניתן לגביהן היתר בנייה. וזאת, בין אם המבקשים החלו בביצוע העבודות ובין אם ניתן היתר אך העבודה טרם החלה.
יתר על כן, המבקש צרף תמונות של אותו פיר מעלית כפי שהוא ממוקם בפועל, על גבול מרפסת הגג של דירתו.
מן התמונות ניתן לראות כי מדובר בקיר גבוה החוסם את קו הנוף של המרפסת ברוחב של כ-3 מטרים.