ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
17807-10-10
22/12/2011
|
בפני השופט:
איטה קציר
|
- נגד - |
התובע:
יוסף בלחסן
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
|
החלטה
החלטה
זוהי תביעה להכיר בפגיעה בכתף ימין כתאונת עבודה על פי עקרון המיקרוטראומה.
להלן עובדות המקרה, כפי שהן עולות מחומר הראיות המהימן עלינו:
1.התובע יליד 1948.
2.התובע עבד כשרת בחטיבת הביניים בבית הספר אורט אפק בקרית ביאליק מתאריך 18/3/06 ועד ליום 31/7/09.
3.שעות עבודתו של התובע היו מהשעה 08:00 בבוקר ועד השעה 16:00.
4.עבודתו של התובע כשרת כללה עבודות תחזוקה, חצרנות, תיקונים, סבלות, צביעה וניקוי חצרות. כמו כן, כוללת עבודתו של התובע סגירת כל החלונות בבית הספר – בכיתות, במשרדים ובשירותים – על מנת למנוע כניסת בעלי חיים וציפורים וכן גם לנקות את החלונות הללו.
5.בית הספר הנ"ל נמצא בבנייין של שלוש קומות.
6.בבית הספר ישנם 30 כיתות, כאשר בכל כיתה יש ארבעה חלונות לפחות, וזאת כאמור, בנוסף למשרדים, לחדרי השירותים ולמסדרונות של בית הספר.
7.בסיום כל יום לימודים היה התובע עובר בין כל החדרים שבבניין וסוגר את כל החלונות. התובע טוען לקיומם של 241 חלונות, אם כי אנו סבורים כי מדובר בכמות קטנה יותר של חלונות, אך בכל מקרה מעל ל-120 חלונות.
8.התובע היה צריך לסגור לפחות 60% מהחלונות כל יום, כאשר הידית של כל חלון נמצאת בגובה שבין 180 ל-186 ס"מ, בעוד שהתובע הינו אדם נמוך קומה ומגיע רק לגובה של 164 ס"מ. לכן התובע נאלץ להרים את יד ימין מעל לגובה הכתף כדי לסגור את החלון. סגירת החלונות היתה נמשכת למעלה משעה כל יום (ראה תמונות שצורפו לחומר הרפואי).
9.לאחר שנה של עבודה בבית הספר התובע החל לחוש לטענתו בכאבים בכתף יד ימין, שהלכו והתגברו, עד שלטענתו אובחן כי הוא סובל מקרע חלקי בכופסית של כתף ימני, שהינו לטענתו כתוצאה ממאמץ יתר מצטבר בעבודות מעל גובה השכם, בעוד שהנתבע טוען כי מדובר בתהליך תחלואתי ללא קשר סיבתי לתנאי עבודתו של התובע.
10.מינוי מומחה רפואי
ד"ר ג. לאנה מתמנה בזה לשמש מומחה יועץ רפואי (להלן: "המומחה") , לשם מתן חוו"ד רפואית בשאלות המפורטות להלן בהחלטה זו והמתייחסות לתובע, וזאת תוך 30 ימים ממתן החלטה זו.
שכ"ט המומחה ישולם מקופת ביה"ד כמקובל.
11.מסמכים רפואיים:
על מצב בריאותו של התובע, ניתן ללמוד מהמסמכים הרפואיים המצ"ב, והמסומנים:
ת/2, נ/3, נ/5-נ/8.
12.השאלות:
א)מהי המחלה או המחלות מהן סובל התובע בכתפו הימנית?