ע"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
|
41689-10-11
15/01/2012
|
בפני השופט:
משה בר-עם
|
- נגד - |
התובע:
1. רוזנגרטן דבורה גיטל 2. רוזנגרטן לרנס 3. פליס רוזנגרטן 4. רוזנגרטן דבורה גיטל 5. רוזנגרטן לרנס 6. פליס רוזנגרטן
|
הנתבע:
1. היועץ המשפטי לממשלה 2. רות בלוך
|
|
החלטה
לפניי בקשה לפטור מהפקדת ערבון במסגרת הליך של ערעור על פסק דין של בית משפט קמא, מיום 25.8.2011 (כבוד השופט ר. שמיע). לטענת המבקשת, מצבה הכלכלי קשה ואין באפשרותה להפקיד את העירבון. המשיבים מתנגדים לבקשה. לטענתם, סיכויי הערעור נמוכים. עוד נטען כי המבקשת לא קיימה את פסק הדין ולא שילמה את ההוצאות שנפסקו לחובתה, כמו גם את הסכום שנפסק כתנאי למתן "סעד מן הצדק".
בענייננו, לאחר ששקלתי את השיקולים הדרושים, להכרעה, הגעתי לכלל המסקנה, כי יש להיעתר לבקשה לפטור מהפקדת ערבון, באופן חלקי, להפחיתו ולהעמידו על סך של 5,000 ₪ בלבד.
מטרת הערבון היא לתת למשיבים מענה להוצאותיהם אם יידחה הערעור . השיקולים שיש לשקול לצורך מתן פטור מהפקדת ערבון הם מצבו הכלכלי של המבקש וסיכוייו של הליך אותו יזם להתקבל (ראה בש"א 1528/06 ורנר נ' כונס נכסים , טרם פורסם , 17.10.2007). התנאים לפטור הם מצטברים, ודי שאחד מהם אינו מתקיים כדי להצדיק סירוב לבקשת הפטור.
בגדרם של שיקולים לעניין שיעור הערבון עשויים לבוא גם שיקולים נוספים כגון חשיבותו ומשמעותו של ההליך, מידת מורכבותו, שיעור ההוצאות הצפויות באם ידחה ההליך וכדו' (ראה עניין ורנר , שם).
לפיכך, לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הנוגעים בעניין , בחנתי את מהות ההליך ומידת מורכבותו, שיעור ההוצאות הצפויות, וסיכויי הערעור, שאינם נחזים להיות גבוהים, נוכח ההלכה לפיה בית משפט לערעור אינו מתערב בקביעת ממצאים עובדתיים של הערכאה הדיונית ומנגד, בהתחשב במצבה הכלכלי של המבקשת שאינו בין המשופרים, נחה דעתי, כי יש להעמיד את הערבון על סך של 5,000 ₪ בלבד.
הערבון יופקד, אפוא, תוך 21 יום מהיום, שאם לא כן הערעור יידחה ללא הודעה נוספת.
ניתנה היום, כ' טבת תשע"ב, 15 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.
משה בר-עם, רשם