מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בלוזור נ' מדינת ישראל - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בלוזור נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 10/11/2010 | גרסת הדפסה
בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
2501-11-10
09/11/2010
בפני השופט:
מרדכי כדורי

- נגד -
התובע:
ארינה בלוזור
הנתבע:
מדינת ישראל באמצעות לשכת תביעות תעבורה ירושלים

החלטה

לנוכח הנימוק שעמד בבסיס איחורו של ב"כ המבקשת מצאתי מקום לשמוע אם בפיו טענות שיש בהן כדי להביא לשינוי החלטתי הקודמת מהיום.

הקשבתי לב"כ המבקשת בקשב רב, אך לא מצאתי כי יש בטענותיו כדי להביא לשינוי ההחלטה וכדי להצדיק את ביטול הודעת איסור השימוש ברכב.

ההליכים הכרוכים בביצוע השבתה מנהלית נקבעו בדין. זה לא חייב את קצין המשטרה לזמן את בעל הרכב לשימוע. נקבע בתקנה 3(א) לתקנות התעבורה (איסור שימוש ברכב) כי יש למסור העתק הודעת איסור שימוש לבעל הרכב, ולא נקבע כי יש לזמנו לשימוע.

בנוסף, מאחר והנהגת הינה בתו של בעל הרכב, אשר מתגוררת עמו, לא ברור לי מה מנע מבעל הרכב להתלוות לבתו לשימוע ולטעון את טענותיו לפני קצין המשטרה.

בנוסף, עמדה לבעל הרכב אפשרות לפנות לביהמ"ש בהתאם להוראת סעיף 57ב לפקודת התעבורה. במסגרת זו היתה באפשרותו לפרוס את טענותיו.

משלא נעשה כן, אלא שהמבקשת היא זו שפנתה לביהמ"ש והעלתה את טענותיה, אני מתקשה מאוד לקבל כעת את טענות בעל הרכב מפי בא כוחו כי עשה כל מה שאפשר כדי למנוע את ביצוע העבירה על ידי הנהגת.

מעבר לצורך אעיר כי אם הורה סומך על בנו ומוסר לו רכב, על כל הסכנות הכרוכות בדבר, תוך שהוא סומך על דברי הבן שלא ינהג תחת השפעת אלכוהול, אין זה אלא סביר כי יטול על עצמו סיכון שאם הבן מפר את הבטחתו רכבו של האב יושבת. קיים קושי לקבל את עמדת ב"כ המבקשת לפיה הציבור הוא זה שעליו לשאת בסיכון רב ביותר של נהיגה בשכרות גבוהה, סיכון שנוצר מאחר והורה סמך על ילדו ומסר לו את מפתחות הרכב, בעוד ההורה עצמו אינו נוטל סיכון ואינו צפוי להשבתה מנהלית של רכבו אם ילדו ינהג ברכבו כאשר הוא שיכור.

לאור האמור לא מצאתי כי מקום לביטול החלטתי הקודם מהיום, והיא עומדת בעינה.

ניתנה והודעה היום ב' כסלו תשע"א, 09/11/2010 במעמד הנוכחים.

מרדכי כדורי, שופט

הוקלד על ידי: ליהי גולן

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ