החלטה
בפני התנגדות לביצוע תובענה, אשר הוגשה נגד המבקשת בגין חוב שנוצר, לאחר ביקור בחדר המיון מיום 24.8.09.
לטענת המבקשת, נפגעה בתאונת דרכים, ולכן נזקקה לטיפול רפואי. כאשר קיבלה מבית החולים תזכורת לתשלום חוב, פנתה לבית החולים עם אישור המשטרה (בו פרטי המבטחת), ומסרה את המסמכים. אז נאמר לה, לטענתה, כי העניין יטופל מול הגורמים המתאימים. בהמשך, שלח ב"כ המבקשת שני מבטחים למשיב, ובהם ציין פרטי המבטחת.
בהתאם להחלטתי, הוגשה תגובת המשיב.
לטענת המשיב, מכיוון שהתאונה בה נפגעה המבקשת היתה גם תאונת דרכים וגם תאונת עבודה, הגורם המשלם אינו חברת הביטוח, אלא קופת החולים דווקא. לטענת המשיב, לא התקבלה התחייבות קופת החולים, למרות שהמשיב פונה באופן מרוכז לכל קופות החולים בדרישת תשלום, תוך פירוט רשימת החולים. המשיב טוען, כי עד היום החוב לא הוסדר.
לא הצלחתי להבין מתגובת המשיב, מדוע אישור המשטרה אינו רלבנטי, אם תאונת הדרכים היתה גם תאונת עבודה, ומדוע לא ניתן לגבות, במקרה כזה, את התשלום מהמבטחת. לשיטת המשיב, במקרה כזה הגורם המשלם אמור להיות קופת החולים, אולם לא ברור לי מכוח מה באה קביעה זו.
סבורני, כי מצב זה המתואר בתגובת המשיב, לפיו הגורם המשלם כאשר מדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה אינו אף אחד מהגופים שניתן היה לצפות כי יהיו הגורמים המשלמים במצב זה (חברת הביטוח או המוסד לביטוח לאומי), אלא דווקא קופת החולים, יוצר בלבול וקושי בקרב מקבלי השירות אצל המשיב אשר אינם יכולים לדעת למי יש להפנות את הדרישה לתשלום וכיצד היא תיפרע.
הסיטואציה המתוארת, לפיה לאירוע מסויים ישנם שלושה כיסויים ביטוחיים אפשריים (מבטחת הרכב – בהיות התאונה תאונת דרכים; המוסד לביטוח לאומי – בהיות התאונה תאונת עבודה; וקופת החולים – לאור ביטוח הבריאות שנעשה אצלה), ובסופו של דבר לא נשא מי מהגורמים הללו בתשלומים, ודרישת התשלום מופנית כלפי המבוטח – תמוהה, וטעונה בדיקה.
מעבר לכך, טענתה של המבקשת, כי מסרה את פרטי המבטחת, ובהתאם נמסר לה על ידי נציגי המשיב, כי העניין יוסדר בפנייה לגורם הרלבנטי, מקנה לה רשות להתגונן, ועל כן אני מקבלת את ההתנגדות.
הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.
נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.
התובע יגיש תצהיר מטעמו, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
אם לא יוגש תצהיר מטעם התובע, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.
עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובע לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ח' אב תשע"א, 08 אוגוסט 2011, בהעדר הצדדים.