החלטה
1.לפניי התנגדות לביצוע שטר ובקשה להארכת מועד.
2. עובדות המקרה אינן שנויות במחלוקת. מדובר בשטר חוב עליו חתם המבקש עת ליוה את בנו הקטין אורי לחדר המיון של המשיב בלילה שבין 19.9.08 לבין 20.9.08 לאחר שנפל ברחוב ונחבל בידו. המבקש הוחתם על שטר חוב על סך 590 ₪ וכן על מסמך המפרט מה עליו לעשות כדי לקבל החזר עבור עלות הטיפול הרפואי בדיעבד. המבקש פעל לפי ההסבר באיחור ניכר וזאת רק לאחר פתיחת תיק הוצל"פ כפי שעולה מטופס 17 שצורף להתנגדות ונושא תאריך 20.8.09. רשמתי לפניי דברי ב"כ המשיבה כי לאחר המצאת טופס 17 בוצעה הקטנת קרן מתאימה בתיק הוצל"פ.
3.כיוון שהמבקש לא טרח לעדכן את כתובתו במשרד הפנים, נפתח תיק ההוצל"פ לפיו הכתובת הרשומה שאינה מעודכנת ולכן נאלץ להגיש בקשה להארכת מועד להגשת התנגדות.
4.התוספת השנייה של חוק ביטוח בריאות ממלכתי קובעת בסעיף 2 ב' את המקרים בהם מבוטח פטור מתשלום מחדר המיון. לצורך ההליך שבפנינו יכולות להיות רלוונטיות שתי אפשרויות, האחת "כל שבר חדש" והשנייה, "פציעה הדורשת איחוי על ידי תפירה או אמצעי איחוי חלופי". המבקשים הציגו לעיוני את טופס חדר המיון ממנו עולה כי הקטין נחבל באיזור שורש כף יד שמאל. עוד עולה כי חרף העדר חבלה חיצונית והעדר עדות טראומה חריפה, בוצע סד גבס אחורי בשורש כף היד. כתב היד בטופס חדר המיון אינו ברור אך נראה לכאורה כי יש אינדיקציה לפחות לקיום החלופה של פציעה הדורשת איחוי לאור חבישת שורש כף היד בגבס.
5.מעיון בפרטי מסירת האזהרה עולה כי בוצע ניסיון מסירה בכתובתה של גרושתו של המבקש. אמנם מבצע המסירה טוען כי במועד ביצוע המסירה התגורר המבקש עם גרושתו אך המבקש כופר בנכונות דברי פקיד המסירה וגרסתו בעניין זה לא נסתרה.
6.יתרה מזאת, עולה כי ההתנגדות והבקשה להארכת מועד הוגשו בסמוך לאחר שנודע למבקש על קיומו של תיק ההוצל"פ לאחר שהוטל עיקול על הרכב שלו.
7.השילוב בין הסבר מניח את הדעת לאיחור בהגשת ההתנגדות לבין טענת הגנה אפשרית, מורה על קבלת הבקשה להארכת מועד וקבלת ההתנגדות.
8.אשר על כן, אני מורה על קבלת הבקשה להארכת מועד וקבלת ההתנגדות.
הוצאות ההליך שבפני בסך של 1,000 ₪ תלקחנה בחשבון בעת מתן פסק הדין בהליך העיקרי.
ניתנה והודעה היום ד' תמוז תש"ע, 16/06/2010 במעמד הנוכחים.
ניר זיתוני, רשם
הוקלד על ידי: מיכל אוחיון
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת