חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביטול פסק דין שניתן בהעדר סיכומי המבקש תוך פסיקת הוצאות למשיבים

תאריך פרסום : 16/05/2007 | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
31343-04
15/05/2007
בפני השופט:
אטדגי יונה

- נגד -
התובע:
יגאל דיגמי
עו"ד אריק שלו
הנתבע:
1. ירון רונן
2. אורי נרקיס (צד ג')
3. דורון שלו

עו"ד אורית פז
עו"ד ירון הרשקוביץ
עו"ד קובי רוזנברג
החלטה

1.         בתום ההוכחות, הוריתי ביום 31.12.06, על הגשת סיכומים בכתב, כאשר המבקש (התובע) היה צריך להגיש את סיכומיו תחילה, בתוך 30 יום, דהיינו, עד ליום 31.1.07.

            ביום 15.2.07 הגיש המשיב 1 (הנתבע) בקשה לדחיית התובענה, לאחר שעד לאותו מועד לא הוגשו סיכומי המבקש.

            ביום 21.2.07 ניתן על ידי פסק דין, לדחיית התביעה (להלן - פסק הדין), לאחר שגם עד לאותו מועד לא הוגשו סיכומי המבקש, וכן חייבתי את המבקש בהוצאות כל המשיבים.

2.         בבקשה זו עותר המבקש לביטול פסק הדין ולהארכת המועד להגשת כתב הסיכומים, עד להגשת הבקשה והסיכומים בפועל, ביום 26.2.07.

הנתבע, המשיב 1, מתנגד בתוקף לבקשה.

המשיב 2, צד שלישי, השאיר את הבקשה לשיקול דעתו של בית המשפט.

המשיב 3, צד ד', לא השיב לבקשה.

3.         פסק הדין ניתן בהסתמך על תקנות 160(ד) ו- 157 (3) ל תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן - התקנות).

תקנה 160(ד) קובעת: " דינו של בעל דין שלא הגיש כתב סיכומיו במועד הקבוע, כדין בעל דין שלא התייצב במועד שנקבע לדיון...".

תקנה 157(3) קובעת: " התייצב הנתבע ואילו התובע לא התייצב לאחר שנמסרה לו הודעה כראוי, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הנתבע, למחוק את התביעה או לדחותה".

(נזכיר, כי הנתבע במקרה דנן אכן ביקש לדחות את התובענה).

נמצא, כי בקשה לביטול פסק דין שניתן לאחר שבעל דין לא הגיש את סיכומיו במועד, דינה כבקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, המוגשת על פי תקנה 201 ל תקנות.

4.         כיוון שההחלטה על הגשת הסיכומים ניתנה בפני המבקש ובא כוחו, הרי שאין עסקינן בביטול מחובת הצדק, אלא בביטול על פי שיקול דעת.

            לענין שיקול הדעת, יש להציב את שני המבחנים הבאים:

            א. סיבת מחדלו של המבקש להתייצב או להתגונן,

            ב. סיכויי הצלחה, כי הגנתו או תביעתו תתקבל.

            התשובה לשאלה השניה חשובה יותר.

            ראו: א. גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה תשיעית, עמ' 355, והפסיקה המובאת שם.

5.         באשר לשיקול הראשון, נימוקיו בנדון של ב"כ המבקש אינם מניחים את הדעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ