אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בוזגלו נ' אטיאס

בוזגלו נ' אטיאס

תאריך פרסום : 12/08/2012 | גרסת הדפסה

ס"ע
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
32351-05-10
01/08/2012
בפני השופט:
יפה שטיין נציגת ציבור (ע) סוזי לוי נציג ציבור (מ) יש ראל סגל

- נגד -
התובע:
לאה בוזגלו (עובדיה) עו"ד נתן ז' ורנו
הנתבע:
יעקב אטיאס עו"ד עמיר אברהמי
פסק-דין

פסק דין

השאלה שנשאלת בתיק זה הינה האם התובעת פוטרה בשל היותה בהריון, ואם כן מה זכויותיה עקב כך.

הרקע לתביעה:

א.התובעת עבדה אצל הנתבעת כמוכרת במינימרקט מיום 6/12/09 ועד ליום 10/3/10 (שלושה חודשים וארבעה ימים). מדובר במינימרקט קטן, שהחל לפעול סמוך לקבלתה של התובעת לעבודה, והוא פועל 24 שעות ביממה.

ב.התובעת פוטרה מן העבודה, כשמכתב הפיטורין ניתן לה ב-8/3/10.

ג. התובעת הייתה בהיריון, וילדה ביום 26/5/10.

ד.התובעת קיבלה תלושי שכר והם משקפים את התשלומים ששולמו לה בפועל (תעריף של 21 ₪ לשעה).

ה.משהתובעת פוטרה , שלח בא כוחה מכתב להחזירה לעבודה, ומשלא נענה – הוגשה תביעה זו (על סך של למעלה מ- 146,000 ₪ -לא כולל פיצויי הלנת פיצויי פיטורין).

הפלוגתאות:

א. האם פיטוריה של התובעת היו על רקע הריונה או מסיבות אחרות, והאם חל על הנתבע חוק שוויון הזדמנויות בעבודה לאור סעיף 21(ג) לחוק.

ב.ככל שהתשובות לשאלות אלו חיוביות – מה הזכויות המגיעות לה בגין פיטורין בהריון, והאם תהיה זכאית לכל אחד מהסכומים הנתבעים (כולל זכויות סוציאליות לשנה שלמה בצירוף פיצויי פיטורין, כאילו עבדה שנה שלמה, פיצויים ללא הוכחת נזק, כאב וסבל ועוד).

דיון:

א.סעיף 2(א) לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה קובע כי אין להפלות עובד או עובדת על רקע, בין היתר, מין, הורות ו/או הריון, וזה לשון הסעיף:

"לא יפלה מעביד בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טיפולי פוריות, טיפולי הפריה חוץ-גופית, היותם הורים... בכל אחד מאלה:

...

(5)פיטורים או פיצויי פיטורים...".

 

סעיף 9(א) לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה קובע לעניין נטל ההוכחה –

"9.(א)בתובענה של דורש עבודה או של עובד בשל הפרת הוראות סעיף 2, תהא חובת ההוכחה על המעביד כי פעל שלא בניגוד להוראות סעיף 2 -

...

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ