אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בדראן נ' חרזאללה

בדראן נ' חרזאללה

תאריך פרסום : 29/04/2011 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום נתניה
12821-05-09
26/04/2011
בפני השופט:
הדס עובדיה

- נגד -
התובע:
חוסאם בדראן
הנתבע:
דלאל חרזאללה

החלטה

בעניין בקשה לביטול פסק דין:

העובדות בתמצית:

1. בפניי בקשת הנתבעת לביטול פסק דין מיום 20.02.2011 אשר ניתן נגדה בהיעדר התייצבות.

2. מדובר בדיון אשר נקבע בפניי לאחר שנתנה לנתבעת רשות להתגונן בפני הבקשה לביצוע שטר שהוגשה בידי התובע לגביית שטר על סך 400 ₪.

3. בדיון שהתקיים בפני כב' הרשמת ביטון-אונגר ביום 16.02.10 ולאחר שנבחנו טענות הצדדים, ניתנה לנתבעת רשות להתגונן לאור טענותיה בדבר פירעון השטר, האחיזה בשטר , ובעניין סחרותו.

4. בתיק בית המשפט קיים אישור מסירה אשר מוכתר פעם בתאריך 22.07.10 ופעם שנייה בתאריך 19.09.10.

טענות הנתבעת:

4. הנתבעת טענה בבקשתה כי מעולם לא נודע לה דבר הדיון , וכי ידעה לראשונה על קיום פסק הדין רק עת קבלתו על ידי בעלה ממזכירות בית המשפט ביום 31.01.2011.

5. הנתבעת טוענת לסיכויי הגנה טובים הן עובדתית ,כגון טענת פירעון על ידי בעלה, והן משפטית, לעניין אי סחרות השטר נשוא התיק והיעדר עילה שטרית.

6. לבקשתה צירפה הנתבעת תצהיר מטעם בעלה מר השאם חרזאללה שמצהיר כי החתימה על אישור המסירה בתיק בית המשפט אינה חתימתו ושהיא מזוייפת ועל כך הגיש תלונה למשטרה, ושהעתקה צורף לבקשה.

טענות התובע:

7. התובע טוען כי הבקשה מוגשת באיחור לאור תקנה 214 (א) לתקנות סדר הדין האזרחי משחלפו 30 יום מהמצאת פסק הדין לנתבעת או ידיעתה על פסק הדין.

8. התובע טוען כי הנתבעת ידעה על פסק הדין עת משלוח הודעה מההוצאה לפועל על שפעול ההליכים כפי שנטען על ידי הנתבעת, קרי, ביום 30.12.10 הוא תאריך שפעול ההליכים ואולם הבקשה הוגשה רק ביום 20.02.2011 .

9. התובע טען כי המסירה בוצעה כדין, והשליח ביצע מסירה בהתאם למצוות התקנות ומסר את ההזמנה לבעלה של הנתבעת.

דיון :

10. משום שההתנגדות נתקבלה בהתאם להחלטת כב' הרשמת, והתיק הועבר לדיון בסדר דין מהיר בבית משפט זה, חלה תקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי מסמיכה את בית המשפט לבטל החלטה שניתנה במעמד צד אחד ,קרי, בהיעדר הגנה או בהיעדר התייצבות , להבדיל מתקנה 214 (א) הנטענת ע"י התובע שדנה בביטול פסק דין שניתן בהליך סדר דין מקוצר.

11. המבחנים שנקבעו בפסיקה לביטול החלטה שניתנה במעמד צד אחד הם שניים: ביטול מחובת הצדק ,קרי, כאשר פסק הדין פגום והפגם נובע מהיעדר המצאה כדין למבקש שאז יבוטל פסק הדין ללא התייחסות למשקל הטענות וסיכויי ההצלחה. (אורי גורן, סוגיות בסדר הדין האזרחי, מהדורה עשירית- עמ' 372); ביטול על פי שיקול דעת בית המשפט ולעניין זה יש להציב שני מבחנים: א. סיבת מחדלו של המבקש להתייצב או להתגונן. ב. סיכויי הצלחה כי הגנתו תתקבל . התשובה לשאלה השנייה היא החשובה יותר (ראה ע"א 53\64 כהן נ' יצחקי, פ"ד ח 395 ).

12. עיון באישור המסירה בתיק בית המשפט מעלה ספקות רבות : פעם אחת סומן כ"לא נדרש" ופעם שנייה – נמסר לבן משפחה עם כיתוב בצד בשם "...השאם"; פעם נרשם תאירך 22.07.10 ופעם אחרת נרשם 19.08.10 ; כן, ליד שם העובד נרשמו שני שמות האחד, "דקה עבד אלכרים", והשני "מנסור חורי". בנוסף, מסומן על אישור המסירה מסומן "קרוס" .

13. לאור זאת אין בידי לקבוע בוודאות הנדרשת כי אכן מדובר באישור מסירה שנמסר כדין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ