אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בג"ץ 8652/11 ס.ד. נ' שר הפנים

בג"ץ 8652/11 ס.ד. נ' שר הפנים

תאריך פרסום : 09/06/2015 | גרסת הדפסה

בג"צ
בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק
8652-11
19/05/2015
בפני השופטים:
1. הנשיאה מ' נאור
2. י' דנציגר
3. נ' סולברג


- נגד -
העותרת:
ס.ד.
עו"ד ראובן ליפקין
המשיבים:
1. שר הפנים
2. מנהל מינהל האוכלוסין
3. משטרת ישראל
4. מנהל משרד הפנים - חולון

עו"ד מוריה פרימן
פסק דין

 

הנשיאה מ' נאור:

 

           עניינה של העתירה שלפנינו בבקשתה של העותרת לקבלת מעמד בישראל מכוח חוק השבות, התש"י-1950.

 

עיקרי העובדות וההליכים

 

  1. העותרת היא אזרחית אוזבקיסטאן, ילידת שנת 1961. העותרת נכנסה לישראל ביום 29.1.2008 ברישיון עבודה מסוג ב/1, לצורך עבודה בתחום הסיעוד. לאחר שתוקפו של רישיון העבודה פג, הונפקה לעותרת ביום 12.10.2008 אשרת ביקור מסוג ב/2, למשך חודש ימים. בהמשך, הונפק לעותרת רישיון עבודה מסוג ב/1 נוסף, עד ליום 4.11.2009 (רישיון זה הוארך בהמשך עד ליום 30.6.2010).

 

  1. כשנה ושמונה חודשים לאחר הגעתה של העותרת לישראל, פנתה העותרת ביום 1.10.2009 לראשונה ללשכת רשות האוכלוסין בחולון, בבקשה לקבלת מעמד עולה מכוח חוק השבות, התש"י-1950 (להלן: חוק השבות). טענת העותרת הייתה כי היא זכאית שבות בשל היותה בת ליהודי ששמו א.א., ונכדה מצד אביה ליהודייה, ר.א. ז"ל.

 

  1. בקשתה של העותרת הועברה לידי "נתיב", לשכת הקשר שבמשרד ראש הממשלה (להלן: לשכת הקשר), לבדיקת זכאותה לפי חוק השבות. לאחר בחינת התשתית העובדתית בעניינה של העותרת, המליצה לשכת הקשר למשרד הפנים לדחות את הבקשה. המלצת לשכת הקשר נומקה בכך שהעותרת לא הוכיחה כי היא בתו של יהודי ונכדתה של יהודייה, ובכך שהמסמכים שהגישה להוכחת זכאותה נמצאו בלתי מהימנים.

 

  1. ביום 13.4.2010 נשלחה אל העותרת הודעה כי בקשתה לקבלת מעמד עולה סורבה, והיא התבקשה לעזוב את הארץ. העותרת סירבה לעשות כן, ובהמשך הגישה מסמכים נוספים ללשכת הקשר. לאחר בחינת המסמכים הנוספים, המלצתה של לשכת הקשר נותרה בעינה. עקב כך, ביום 3.10.2011 נשלחה אל העותרת הודעה נוספת, ובה צוין כי אין מקום לשנות מההחלטה הדוחה את בקשתה לקבלת מעמד עולה, וכי עליה לעזוב את הארץ בתוך 30 ימים מיום קבלת ההודעה. למען השלמת התמונה יצוין, כי ביום 18.11.2010 פנה אביה של העותרת, א.א., לשגרירות ישראל באוזבקיסטאן בבקשה לקבלת אשרת עולה מכוח חוק השבות. בקשתו נדחתה.

 

  1. נגד ההחלטה בעניינה של העותרת הוגשה העתירה שלפנינו. בהסכמת המשיבים, ניתן צו ביניים האוסר על הרחקת העותרת מישראל וזאת עד להכרעה בעתירה (השופט נ' הנדל, החלטה מיום 1.12.2011).

 

העתירה והתגובות לה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ