חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בג"ץ 4973-15 פלונית נ' בית הדין הארצי לעבודה בירושלים ואח'

תאריך פרסום : 18/10/2015 | גרסת הדפסה
בג"צ
בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק
4973-15
08/10/2015
בפני השופטים:
1. י' דנציגר
2. צ' זילברטל
3. נ' סולברג


- נגד -
העותרת:
פלונית
עו"ד ערן קייזמן
המשיבים:
1. בית הדין הארצי לעבודה בירושלים
2. קרן הגמלאות של חברי דן בע"מ

עו"ד אבישי חלפון
עו"ד ליטל סבר
פסק דין

 

השופט נ' סולברג:

 

רקע

  1. העותרת היא אלמנתו של מר י' י' ז"ל (להלן: "המנוח") שהיה עובד חברת "דן" משנת 1965 ועד לפרישתו לגמלאות בשנת 2002. מיום פרישתו לגמלאות קיבל המנוח קצבת זקנה חודשית מקרן הגמלאות של חברי דן (להלן: "הקרן").

 

  1. העותרת נישאה למנוח בשנת 1970, ונולדו להם שלושה ילדים. העותרת לוקה במחלת נפש, נזקקת לטיפול תרופתי שוטף, ואף אושפזה מספר פעמים במרוצת השנים. משנת 1997 התגוררו השניים בדירות נפרדות. עם זאת, בני הזוג לא התגרשו מעולם, ולא היו להם בני זוג אחרים.

 

  1. ביום 28.10.2007 חתם המנוח על תצהיר בו הוא מתאר כי החל מיום 30.5.1997 העותרת והוא "חיים בנפרד וכל אחד מאתנו מנהל משק בית בנפרד, ולכל אחד מאתנו חשבון בנק על שמו ואין לנו חשבון משותף מאז ההפרדה". עוד נאמר בתצהיר כי הוא "נועד להצגה לפני כל רשות ציבורית בין ממלכתית, בין עירונית ובין אחרת".

 

  1. ביום 27.4.2011 נפטר המנוח, מבלי להשאיר אחריו צוואה. העותרת פנתה לבית הדין הרבני לקבלת צו ירושה. בית הדין נעתר לבקשתה, וביום 17.11.2011 הוצא צו ירושה, שבו נקבע כי היא יורשתו היחידה של המנוח. העותרת פנתה לביטוח הלאומי בבקשה לקבל קצבת שארים, וביום 25.10.2011 אושרה תביעתה. בהתאם, היא מקבלת מאז קצבת שארים כאלמנת המנוח.

 

  1. בד בבד עם פנייתה לבית הדין הרבני ולמוסד לביטוח לאומי, פנתה העותרת גם לקרן, בבקשה לקבל קצבת שארים. ביום 11.9.2011 דחתה הקרן את הבקשה בטענה שהעותרת אינה עונה על הגדרת 'אלמנת בר קצבה' שבתקנון הקרן.

 

  1. ביום 19.1.2012 הגישה העותרת לבית הדין האזורי לעבודה המרצת פתיחה, בה עתרה למתן סעד הצהרתי, לפיו היא זכאית לקצבת שארים מן הקרן. בהסכמת הצדדים הועברה התובענה לדיון בסדר דין רגיל.

 

עיקרי המחלוקת בין הצדדים

  1. תקנון הקרן קובע כי 'אלמנת בר קצבה' זכאית לקצבת שארים. על-פי הגדרת התקנון, 'אלמנת בר קצבה' היא:

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ