מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בג"ץ 3905/16 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בג"ץ 3905/16

תאריך פרסום : 26/10/2016 | גרסת הדפסה
בג"צ
בית המשפט העליון כבית משפט גבוה לצדק
3905-16
10/10/2016
בפני השופטים:
1. י' דנציגר
2. צ' זילברטל
3. ע' ברון


- נגד -
העותר:
זוהר יוסף
עו"ד אורית טובים
עו"ד אביבה שוידל
המשיבים:
1. שר האוצר
2. שר הבינוי והשיכון
3. הרשות לחברות הממשלתיות
4. הוועדה לבדיקת מינויים
5. ההסתדרות החדשה - האגף לאיגוד מקצועי
6. עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ
7. רונית ג'רפי
8. הלנה ריבליס

עו"ד ערין ספדי-עטילה
עו"ד יפתח הלינג
פסק דין

                          

עתירה למתן צו על תנאי

                                          

תאריך הישיבה:

י"א באלול התשע"ו (14.09.16)

  

השופטת ע' ברון:

 

  1. האם נפל פגם בהחלטת רשויות המדינה למנות את המשיבות 7 ו-8 כנציגות העובדים בדירקטוריון המשיבה 6 (להלן: עמידר או החברה), שהיא חברה ממשלתית, הגם שהעותר קיבל מספר קולות רב יותר בבחירות שנערכו בקרב העובדים – וזאת מטעמי טובת החברה וחובת הייצוג ההולם לשני המינים בדירקטוריון? זו השאלה הניצבת לפתחנו בעתירה דנן.

 

  1. בפתח הדברים נביא בתמצית את הוראות החוק הרלוונטיות, כבסיס הן להבנת נסיבות המקרה והן לדיון המשפטי.

           הכללים בדבר הליכי המינוי לדירקטוריון (מועצת המנהלים) של חברה ממשלתית ובדבר מי שכשיר לכהן בו, קבועים בפרק ג' לחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975 (להלן: החוק) ובתקנות החברות הממשלתיות (כללים לקביעת נציג נבחר מקרב עובדי החברה כדירקטור), התשל"ז-1977 (להלן: התקנות) שהותקנו מכוחו (לפי סעיף 17(ג)(3) לחוק).

 

           אופן המינוי מוסדר בסעיף 18 לחוק, הקובע כי דירקטורים בחברות ממשלתיות ימונו בידי "השרים" – הם שר האוצר והשר האחראי על החברה (סעיף 1 לחוק), ובעניינה של עמידר זהו שר הבינוי והשיכון (המשיבים 1 ו-2, להלן: השרים). על ההחלטה להתקבל לאחר התייעצות עם הוועדה לבדיקת מינויים (להלן: הוועדה), שתפקידה לבדוק את כשירות המועמדים (סעיפים 18(א), 18ב(א) לחוק). מספרם הכולל של חברי הדירקטוריון לא יעלה על 12 חברים (סעיף 17(ג1) לחוק). ביחס לנציגי העובדים בדירקטוריון נקבע בסעיפים 3 ו-7(ב) לתקנות כי מספר הדירקטורים מקרב עובדי החברה יהיה שניים, וכי אלה ימונו על ידי השרים מתוך ששת המועמדים שזכו במספר הקולות הרב ביותר בקרב העובדים. עוד קובע החוק, ביחס לדירקטוריון בכללותו, חובת ייצוג הולם לשני המינים; וזו לשונה של ההוראה, הקבועה בסעיף 18א לחוק:

"18א. (א)   בהרכב דירקטוריון של חברה ממשלתית יינתן ביטוי הולם לייצוגם של בני שני המינים.

 

  (ב)   עד להשגת ביטוי הולם לייצוג כאמור, ימנו השרים, ככל שניתן בנסיבות הענין, דירקטורים בני המין שאינו מיוצג באופן הולם באותה עת בדירקטוריון החברה".

 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ