רת"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב – יפו
|
1655-09
07/02/2010
|
בפני השופט:
עפרה צ'רניאק
|
- נגד - |
התובע:
אבישי בגימהר
|
הנתבע:
תמרה בית תכנה וטלמרקטינג בע"מ
|
|
החלטה
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות בתל-אביב מיום 23.7.09 (כב' השופטת רחל ערקובי) בו נדחתה תביעת המבקש כנגד המשיבה מחוסר סמכות עניינית.
ע"פ סמכותי הקבועה בתקנה 406(א) לתקנות סד"א אני דוחה את הבר"ע ללא צורך במתן תשובה.
מדובר בבקשת רשות ערעור על פסק דין של בית המשפט לתביעות קטנות. מטרתו של בית המשפט לתביעות קטנות היא לתת ביד הצדדים הליך יעיל, פשוט ומהיר, שמאפשר להביא לסיום המחלוקת ללא שיהוי, שאינו יקר, בתביעות אשר עלותן הכספית נמוכה, ולפטור את הצדדים בכל הקשיים הכרוכים בהגשת תביעה רגילה (ראו גם: רע"א 5711/08 רשל פרטוק נ' סול טורג'מן בע"מ ([פורסם בנבו], 17.3.09)). תכלית זו מנחה גם את ערכאת הערעור בבואה לשקול מתן רשות ערעור על פסק הדין. התערבות ערכאת הערעור תהיה מוצדקת רק במקרים חריגים בהם נמצאה טעות גלויה על פניה בפסק, או כאשר מדובר בשאלה עקרונית שבית המשפט לתביעות קטנות מרבה לדון בה ורצוי שלא להנציח פסק דין מוטעה המשמש לאותו בית משפט תקדים לתביעות דומות (ראו: גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה תשיעית, עמ' 826).
אין מדובר באחד המקרים החריגים המצדיקים התערבות ערכאת הערעור.
מסקנתו של בית משפט קמא לדחות את התביעה בהעדר סמכות מבוססת על הדין - ראו סעיף 60 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד – 1984 ותקנה 101 לתקנות סדר הדין האזרחי .
אין בדחיית התביעה בנסיבות תיק זה משום שלילת זכותו של המבקש להגיש תובענה מתאימה בבית המשפט המוסמך (ראו: ע"א 9379/03 צ'רני נ' מדינת ישראל ואח' [פורסם בנבו], 6.12.06; ע"א 4272/91 ברבי נ ' ברבי פ''ד מח(4) 689; זוסמן סדר הדין האזרחי מהדורה שביעית בעמ' 410; זלצמן מעשה בית דין בהליך אזרחי עמ' 208).
לאור האמור לעיל ומכוח סמכותי לפי תקנה 406(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, אני דוחה את הבקשה ללא צורך בתשובה. אין צו להוצאות. פקדון שהופקד יוחזר למבקש.
ניתנה בלשכתי היום, כ"ג שבט תש"ע, 07 פברואר 2010. המזכירות תודיע לצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת