בב"נ
בית משפט לענינים מקומיים חדרה
|
65217-03-17
29/03/2017
|
בפני השופט:
יעקב גולדברג
|
- נגד - |
המבקשת:
ועדה המקומית לתכנון ולבנייה עירון
|
המשיבים:
1. חוסאם אסעד יונס 2. נאיפה אחמד יונס
|
החלטה |
לפני בקשת הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה עירון (להלן – "הוועדה") למתן צו הפסקה שיפוטי וצו מניעת עבודות לפי סעיפים 239 ו-246 לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה – 1965, בקשר למקרקעין המצויים בגוש 12166 חלקה 30 ביישוב כפר ערערה (להלן – "המקרקעין").
הבקשה
1.על פי המפורט בבקשה, הנתמכת בתצהיר מפקח הוועדה מר עתאמנה, ביום 12.3.2017 ביקר במקרקעין ומצא כי המשיבים או מי מטעמם החלו בביצוע עבודות בנייה ללא היתר. בביקור מיום 22.3.17 התברר למפקח כי המשיבים הוסיפו וביצעו עבודות ובכללן יציקת קורות יסוד אולם לא המשיכו בביצוע עבודות הבנייה לאחר שלב זה.
2.מתצהיר מפקח הוועדה עולה, כי העבודות בוצעו ללא היתר על קרקע שייעודה חקלאי ובניגוד לסעיף 204 לחוק התכנון והבנייה, וכי המשך העבודות ללא היתר יביא לקביעת עובדות בשטח ויקשה על אכיפת החוק. כמו כן, צויין בתצהיר כי המקרקעין נשוא הבקשה הנוכחית נכללים בהכרזה מיום 19.9.2016 של וועדת השרים לענייני תכנון, בנייה, מקרקעין ודיור על מתחמים מועדפים לדיור לפי החוק לקידום הבנייה במתחמים מועדפים לדיור (הוראת שעה) התשע"ד – 2014 (להלן – "החוק לקידום הבנייה").
דיון
3.לאחר שעיינתי בבקשה על צרופותיה מצאתי כי עבודות הבנייה אשר בוצעו במקרקעין ללא היתר מהוות לכאורה עבירה על חוק התכנון והבנייה וכי הצווים המבוקשים נדרשים כדי למנוע קביעת עובדות בשטח, שיקשה לשנותן מאוחר יותר. ביצוע עבודות הבנייה על קרקע חקלאית ובתחום המוכרז כמתחם מועדף לדיור לפי סעיף 3 לחוק לקידום הבנייה מעצים את פוטנציאל הפגיעה בציבור הטמון בעבודות המיוחסות למשיב. אכן, מתצהיר המפקח עולה כי המשיבים הפסיקו את העבודות לפני כשבוע ימים, אולם מאחר שהמשיבים הפרו, לכאורה, צו מנהלי שהוצא נגדם ונוכח פרק הזמן הקצר שחלף מאז הפסיקו המשיבים, לכאורה, את העבודות המיוחסות להם, אני סבור כי יש מקום ליתן את הצו, למרות הפסקת הבנייה בפועל. כיוון שלמשיבים מיוחסת בנייה ללא היתר ושלא כדין, אינני סבור כי יש במתן הצו גם בנסיבות העניין הנוכחי משום פגיעה בלתי מידתית במשיבים.
4.לפיכך, אני מורה כי המשיבים וכל אדם הפועל מטעמם, יפסיקו לאלתר ביצוע עבודות כלשהן במקרקעין הטעונות היתר, ובכלל זה עבודות בנייה, חפירה, הכשרת הקרקע לבנייה, מילוי קרקע, שינוי פני הקרקע וימנעו מביצוע עבודות אלא בהיתר כדין, וכן יפסיקו כל שימוש חייב בהיתר במקרקעין, וימנעו משימוש כזה ללא היתר כדין.
5.הרואה עצמו נפגע על ידי צו זה רשאי תוך 30 ימים מיום שבו הגיע הצו לידיעתו או שהודבק על המקרקעין בהתאם לתקנה 4 לתקנות התכנון והבנייה (סדרי דין בהליכים למתן צווים על פי המבקש בלבד), תשמ"ג – 1982, לבקש ביטול הצו. הגשת הבקשה לא תתלה את תוקף הצו כל עוד לא קבע בית המשפט אחרת.
6.צו זה יישאר בתוקפו עד שישונה או יבוטל על ידי בית משפט מוסמך ויתבטל מאליו עם קבלת היתר כדין.
המבקשת תביא צו זה לידיעת המשיב עד יום 3.4.2017.
משטרת ישראל והיחידה הארצית לאכיפת דיני המקרקעין מתבקשות ליתן הסיוע הדרוש למסירת הצו ולאכיפת הוראותיו.