בב"נ
בית משפט לענינים מקומיים ראשון לציון
|
56766-08-16
31/12/2017
|
בפני השופט:
|
- נגד - |
מבקש:
ראובן אלחריר
|
משיבה:
מדינת ישראל - עיריית ראשון לציון
|
החלטה |
לפניי בקשה לביטול צו הריסה מנהלי, בקשה לפי סעיף 238 א (ז)(1) לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה 1965 (להלן: "חוק התכנון והבניה").
ביום 24.8.16 הוצא צו הריסה לגבי בניין מגורים הידוע כגוש 3930 חלקה 332 (להלן: "הבניין") ואשר הופנה "לכל מאן דבעי מרחוב ירושלים 43 ראשון לציון" (להלן: "צו ההריסה המנהלי").
צו ההריסה המנהלי, הודבק על קיר קומת הקרקע של הבניין, המורה על הריסת 20 מ"ר בקומת הקרקע של הבניין תוך 24 שעות משעת הדבקתו.
טיעוני המבקש:
לטענת המבקש, צו ההריסה המנהלי אינו חוקי. צו ההריסה המנהלי הוצא לכל מאן דבעי, בתצהיר המהנדס אשר צורף לצו, מצוין כי: "האחראי לביצוע העבודות הנ"ל לא אותר על ידי". לטענת המבקש, עובדה זו איננה נכונה, שכן ביום 24.5.16, דהיינו 90 ימים לפני מתן צו ההריסה המנהלי, כאשרה תקופה המקסימלית היא 60 ימים, זומן המבקש למשיבה למסור עדות בעניין המבנה.
המבקש מוסיף בבקשתו וטוען כי המבנה נבנה בשנות ה - 70. המבקש רכש זכויות בדירת המגורים בקומה הרביעית בבניין הנ"ל בשנת 1988 מאת חדוה והרצל שלמה יעקובי (להלן: "המוכר הראשון"). יחד עם רכישת הדירה, רכש המבקש את זכויות המוכר הראשון במחסן אשר בקומת הקרקע.
לימים, רכש המבקש גם את זכויותיו של בעל דירה נוספת, בשם מיכאל שיפוטובסקי (להלן: "המוכר השני"), ביחס למחסן שבקומת הקרקע ושילם לו את התמורה שהוסכמה ביניהם. כך היה המבקש לבעל הזכויות והמחזיק הבלעדי בשטח של כ - 20 מ"ר בקומת הקרקע של הבניין המהווה מחסן של המבקש, וזאת במשך עשרות שנים.
קומת הקרקע של הבנין מושא צו ההריסה מעולם לא היתה מפולשת כאמור בצו ההריסה המנהלי ובוודאי שלא אחרי שנת 1988, עת רכש המבקש דירה בבניין, אלא סגורה בקירות מסביב.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת