בב"נ
בית משפט לענינים מקומיים חדרה
|
48716-07-16
01/08/2016
|
בפני השופט:
יעקב גולדברג
|
- נגד - |
המבקשת:
הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה עירון
|
המשיבים:
1. מוחמד טיארה 2. סוהיב טיארה
|
החלטה (במעמד צד אחד) |
לפני בקשת הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה עירון (להלן – "הוועדה") למתן צו הפסקה שיפוטי וצו מניעת עבודות לפי סעיפים 239 ו-246 לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה – 1965, בקשר למקרקעין המצויים בגוש 12128 חלקה 52 ביישוב כפר קרע (להלן – "המקרקעין").
הבקשה
1.על פי המפורט בבקשה, הנתמכת בתצהיר מפקח הוועדה מר כבהה, ביום 29.6.16 ביקר במקרקעין ומצא כי המשיבים או מי מטעמם מבצעים עבודות הכשרה על ידי פיזור מצע ואבני שפה ללא היתר כדין. לבקשה צורפו תמונות צבע מהן עולה כי מדובר בשטח קרקע אשר יושר, ואשר הונחו עליו אבני מצע אשר הודקו והשטח תוחם על ידי אבני שפה נמוכות. בתמונות שצורפו ניתן לראות כי בחזית המגרש הפונה אל הרחוב ניצבים במרחק שווה זה מזה ארבעה עמודי בטון גליליים גדולים יחסית. עמודים אלה אינם חלק מתיאור הבנייה החדשה שבעטייה הוגשה הבקשה הנוכחית.
2.מתצהיר מפקח הוועדה, עולה כי העבודות מבוצעות ללא היתר ומשכך ביצוען עולה כדי עבירה על סעיף 204 לחוק התכנון והבנייה, וכי המשך העבודות ללא היתר יביא לקביעת עובדות בשטח ויקשה על אכיפת החוק. בהמשך להחלטתי מיום 31.7.2016 הבהירה המבקשת כי "מן המפורסמות שהכשרת מגרשים על קרקע חקלאית מתחילה בפיזור והידוק מצע ומסתימת בהקמת מגרשים שישמשו למסחר ולייעודים שאינם חקלאיים כלל". המבקשת הוסיפה כי עבודות הכשרת הקרקע ושינוי פני הקרקע נכנסות בגדר עבודות הטעונות היתר לפי תקנה 1(2) לתקנות התכנון והבנייה (עבודות ושימושים הטעונים היתר) תשכ"ז – 1967, וביצוען ללא היתר עולה לכאורה כדי עבירה על חוק התכנון והבנייה.
דיון
3.לאחר שעיינתי בבקשה על צרופותיה מצאתי כי הכשרת המגרש ללא היתר, אכן עלולה להוות עבירה על חוק התכנון והבנייה. כמו כן , אני סבור שיש ממש בחששה של המבקשת כי אי מתן הצו והמשך ביצוע העבודות עלול להביא לקביעת עובדות מוגמרות בשטח. הדברים נלמדים מהידוק המצע שהונח על פני המגרש ומתחימת המגרש באבני שפה, שהן פעולות ראשוניות אשר קשה למצוא להן טעם אחר מאשר הכנה להוספת מבנים עתידיים, ולו מבנים ארעיים.
מסקנה זו מתחזקת נוכח קיומם של עמודי הבטון הנראים בתמונה, אשר בשלב זה עומדים בשטח ללא תכלית, ואין להם טעם או צידוק אלא כחלק ממבנה עתידי.
יש אפוא לקבל את טענת המבקשת, כי הצווים המבוקשים נדרשים כדי למנוע קביעת עובדות בשטח, שיקשה לשנותן מאוחר יותר. ביצוע עבודות הבנייה על קרקע המיועדת לשימוש חקלאי מגבירה את החשש לפגיעה בציבור ובשלטון החוק מן העובדות בשטח, אם יווצרו.
4.לפיכך, אני מורה כי המשיבים וכל אדם הפועל מטעם מי מהם, יפסיקו לאלתר ביצוע עבודות כלשהן במקרקעין הטעונות היתר, ובכלל זה עבודות בנייה, חפירה, הכשרת הקרקע לבנייה, מילוי קרקע, שינוי פני הקרקע וימנעו מביצוע עבודות אלא בהיתר כדין, וכן יפסיקו כל שימוש חייב בהיתר במקרקעין, וימנעו משימוש כזה ללא היתר כדין.
5.הרואה עצמו נפגע על ידי צו זה רשאי תוך 30 ימים מיום שבו הגיע הצו לידיעתו או שהודבק על המקרקעין בהתאם לתקנה 4 לתקנות התכנון והבנייה (סדרי דין בהליכים למתן צווים על פי המבקש בלבד), תשמ"ג – 1982, לבקש ביטול הצו. הגשת הבקשה לא תתלה את תוקף הצו כל עוד לא קבע בית המשפט אחרת. צו זה יישאר בתוקפו עד שישונה או יבוטל על ידי ערכאה מוסמכת ויתבטל מאליו עם קבלת היתר כדין.
המבקשת תביא צו זה לידיעת המשיב עד יום 5.8.2016.
משטרת ישראל מתבקשת ליתן הסיוע הדרוש לאכיפת החלטה זו והיחידה הארצית לפיקוח על הבנייה מתבקשת לסייע למבקשת במסירת החלטה זו ובפיקוח על מילוי הוראותיה.