אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חטיב נ' מדינת ישראל

חטיב נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 09/08/2018 | גרסת הדפסה

בב"נ
בית משפט השלום נתניה
42209-05-17
29/07/2017
בפני השופט:
ארז נוריאלי

- נגד -
מבקשים:
חאלד חטיב
משיבים:
מדינת ישראל
החלטה

 

 

  1. לפניי בקשה לביטול צו הריסה מנהלי.
  2. כפי שעולה מן הבקשה, המבקש הינו המחזיק במגרש בשטח של כ-2,000 מ"ר שנמצא באדמות קלנסווה. המבקש יצק רצפת בטון בשטח של כ-80 מ"ר והציב מעל הבטון 2 מבנים ניידים לצורכי שימוש למטרות אישיות.
  3. ביום 15.5.17 הוצא על-ידי המשיבה צו הריסה מנהלי בהקשר לשני המבנים בשטח של כ-40 מ"ר, רצפת הבטון בשטח של כ-80 מ"ר, גדר בלוקים באורך של כ-25 מ"ר וגובה 1.2 מ'.
  4. ביום 10.7.17 התקיים בפניי דיון בנוכחות הצדדים, במסגרתו טען כל צד טענותיו והעידו בפניי המבקש ומר אביהו רם, מפקח בוועדה (להלן: "המפקח").
  5. בדיון הצעתי לצדדים להסכים למחיקת הבקשה לביטול הצו בכפוף לעיכוב ביצוע מועד צו ההריסה השיפוטי.
  6. ביום 20.7.17 התקבלה הודעת ב"כ המבקש לפיה הביע המבקש הסכמתו להוצאת שני המבנים הניידים מהמקרקעין. ב"כ המבקש סירב להריסת הרצפה מבטון ועמד על טיעוניו לפיהם הרצפה אינה חלק מהמבנים הניידים.
  7. בהחלטתי מיום 20.7.17 הוריתי למבקש להרוס או להוציא מן השטח את שני המבנים הניידים בשטח של כ-40 מ"ר, בתוך חודשיים.
  8. החלטתי זו מתייחסת לרצפת הבטון בלבד.

 

טענות הצדדים

  1. ב"כ המבקש עתר לביטול צו ההריסה המנהלי וטען:
  • א. לא התקיים שימוע כדין – המשיבה לא ערכה למבקש שימוע ולא התריעה בפניו כי בכוונתה להוציא צו הריסה מנהלי.
  • ב. אכיפה סלקטיבית – המבקש טוען כי אינו מבין מדוע "נבחר באופן אקראי" להפעלת סמכות המשיבה להוצאת צו הריסה מנהלי, כאשר בסביבתו של המבקש קיימים מבנים רבים שנבנו ללא היתר לרבות בניינים לתעשייה, מסחר וגני אירועים.
  1. ב"כ המשיבה בתגובתו להחלטתי מיום 20.7.17, עתר כי בית המשפט יקבע כי צו ההריסה המנהלי חל גם רצפת הבטון. לשיטתו, לא ניתן לראות במשטח הבטון משום בניה העומדת בפני עצמה. בנוסף, משטח הבטון אינו נמצא במקום "זמן רב", כפי שטוען ב"כ המבקש, אלא שבנייתו הסתיימה בסמוך למועד העמדת המבנים הניידים עליו.

 

דיון והכרעה

  1. בהקשר לעריכת השימוע – אין מקום לקבל טענה זו. עסקינן בצו שהוצא לפי הוראות סעיף 238א לחוק, צו אשר אינו מופנה כנגד אנשים אלא מכוון כנגד בניין חורג שהוקם שלא כדין, והוא בבחינת צו חובה כלפי הנכס עצמו. חוק התכנון והבניה אינו קובע חובה לשמוע את גרסתו של בעל הזכויות בנכס טרם הוצאת צו ההריסה (ר' לעניין זה ע"פ 8915/08 רפאל מדר נ' עיריית נתיבות).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ