בב"נ
בית משפט השלום באר שבע
|
31801-12-15
02/12/2015
|
בפני השופט:
יעקב דנינו
|
- נגד - |
המבקשת::
פאטמה אלקשכר
|
המשיבה::
הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה מחוז דרום
|
החלטה |
בהתאם להוראת תקנה 2(א)(1) לתקנות התכנון והבניה (סדרי דין בבקשות לעניין צו הריסה מנהלי) התש"ע-2010 (להלן: "התקנות"), בקשה לביטול צו או לעיכוב ביצוע צו תוגש בתוך שלושה ימים מיום שנודע למבקש על הצו.
עיון בצו שצורף מלמד כי הצו הודבק ביום 6.12.15.
לפי הנטען בבקשה, המבקשת הינה עיוורת ואילמת מלידה, וכי בהינתן שהוריה נפטרו בשנת 1996, היא מטופלת על ידי אחותה, שמונתה כאפוטרופוס עבורה על ידי בית הדין השרעי.
מתוך שכך, לפי הנטען המבקשת "לא ידעה מה לעשות" (ס' 15 לבקשה), ומכל מקום, בשים לב לנוסח הצו בעברית, בעוד שבני משפחת המבקשת קוראים אך ערבית, נוצר קושי להידרש לתוכן הצו במועד הקבוע בתקנות.
אומנם, תכליתו של צו הריסה מנהלי נועד למנוע אפשרות של השהיית ביצוע צווי הריסה, בדרך של גרירת הליכים משפטיים באופן מלאכותי (ראה: ע"פ 10505/03 אזולאי ואח' נ' מדינת ישראל, נח(2), 625). מתוך שכך, נקבעו מועדים קצובים להגשת בקשה לעיכוב או לביטול צווי הריסה מנהליים, ונקבע כי בית המשפט לא יבטל צו הריסה מנהלי, אלא בהתקיים עילות מוגבלות ומוגדרות (סעיף 238א(ח) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965).
ואולם, במקרה דנא, סבורני כי על רקע מצבה הפרסונאלי של המבקשת, כי אין בהגשת הבקשה מעבר למועד שנקבע בתקנות, כדי שיהוי שיש בכוחו להוביל לדחיית הבקשה מטעם זה בלבד (ראה ס' 15-17 לבקשה).
ויודגש. אין בכך כדי לזקק מסקנה כי נוסח הצו בעברית מעניק מתוך עצמו הצדק להגשת הבקשה מעבר למועד הקבוע בתקנות, שכן, במקרים מתאימים יכול בעל המבנה לפנות לקבלת ייעוץ אחר שחזה בנוסח הצו. ואולם, נוכח הנסיבות שפורטו לעיל, סבורני כאמור כי אין בשיהוי לכשעצמו כדי לדחות הבקשה מטעם זה בלבד.
עם זאת. בהתאם לתקנה 2(א)(1) לתקנות, על המבקשת לפרט מהי זכותה המוכרת במבנה, נשוא צו ההריסה, כמצוות נוסח התוספת הראשונה לתקנות.
המבקשת טוענת, באמצעות האפוטרופוס מטעמה, כי היא "מתגוררת בשטח משנת 1999. עוד לפני שהוקם בית הספר ביישוב התגוררה בסככה, וכתוצאה ממזג האוויר והנזק שנגרם לסככה, במרוצת הזמן הקימה את האוהל" (ס' 14 לבקשה).