רקע כללי וטענות הצדדים:
ביום 11.12.16 הוגשה בקשה מטעם הועדה המקומית לתכנון ובניה "עמק חפר" למתן צו להפסקת עבודה והפסקת שימוש, במעמד צד אחד, למבנים שהוצבו ללא היתר כדין.
לאחר שעיינתי בבקשה ונספחיה, נעתרתי לבקשה וניתן צו הפסקת עבודה והפסקת שימוש למבנים המתוארים בבקשה (להלן: "הצו"). עוד קבעתי בהחלטתי כי ככל שהמשיב יבקש להעלות טענות נגד הצו, יוכל לעשות כן בכתב עד ליום 15.12.16.
ביום 02.01.17 הוגשה תגובה מטעם המשיב שכותרתה: "תגובה לגבי צו הריסה מנהלי".
בתגובתו תיאר המשיב נסיבות רפואיות ואישיות. עוד ציין כי מאז מתן "צו ההפסקה הראשון", כהגדרתו, הפסיק את עבודות הבניה. בסוף תגובתו הדגיש: "אני מבקש מבית הדין ליתן לי אפשרות להוציא אישור לבנייה הנ"ל... בהליך של הוצאת היתרים או תב"ע". לתגובתו זו של המשיב לא צורפו מסמכים לעניין צו ההריסה המנהלי (על אף כותרת התגובה).
ביום 05.01.17 הוגשה תגובה מפורטת ומנומקת על-ידי ב"כ המבקשת לפיה מתנגד לביטולו של "צו ההריסה המנהלי".
דיון והכרעה:
תחילה אציין כי מתגובת המשיב לא ברור מה הסעד אותתו ביקש המשיב.
מכל מקום, ככל שבית המשפט התבקש להורות על עיכוב / ביטולו של צו הריסה מנהלי (כפי העולה מתגובת ב"כ המבקשת) דין הבקשה להידחות:
תקנה 4 (ב) לתקנות התכנון והבניה (סדרי דין בבקשות לעניין צו הריסה מנהלי), התש"ע-2010 (להלן: "התקנות") קובעת: "החליט בית המשפט כי הבקשה אינה מצריכה דיון במעמד הצדדים, יכריע בבקשה בהחלטה מנומקת בכתב".
תקנה 2(ג) לתקנות קובעת: "הבקשה תיתמך בתצהיר לאימות העובדות העומדות בבסיסה". לבקשה שבפניי לא צורף תצהיר כנדרש בחוק.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.