החלטה
1.בפניי בקשה שהוגשה על ידי מר בביב סעדיה (להלן: "התובע"), למינוי מומחים רפואיים נוספים בתחום: אף-אוזן-גרון, רפואת עיניים ורפואת שיניים, וזאת בנוסף למומחים הרפואיים שמונו.
התובע טוען, כי בתאונה נשוא התביעה סבל מפגיעה רב מערכתית וחבלות בחלקי גוף שונים, ובכלל זה חבלת ראש קשה, פגיעה בעיניים, שבר באף ושברים בשיניים. כן סבל התובע, משבר של הזיז הרוחבי בחוליה 1D, שברים בצלעות 3-6 משמאל, קונטוזיה בריאה השמאלית, ספזטיות בגפיים, מצב קוגניטיבי ירוד, חוסר קומוניקציה מוחלטת ועוד.
התובע מוסיף וטוען, כי ממועד התאונה סבל מקשיי נשימה אפית, עם סטייה של מחיצת האף לצד ימין. לאחר התאונה היה מונשם עם טרכיוסטומיה למשך כ-8 חודשים, ובשל בעיות נשימה, אושפז ביום 31/07/08 בבית חולים כרמל בחיפה, שם עבר ניתוח ליישור מחיצת האף וכריתת קונכייה ושוחרר ביום 01/08/08 להמשך מעקב במרפאת בית החולים ואצל מומחה אף-אוזן-גרון.
עוד טוען התובע, כי כתוצאה מפגיעתו בתאונה, הינו סובל מפגיעה בעיניים, המתבטאת בלקות ראייה בשתי עיניו, ובמיוחד בעינו הימנית. לטענתו, במהלך אשפוזו בבית חולים לוינשטין, אובחנה הגבלה בתנועות עין ימין, במיוחד במבט לימין.
התובע טוען, כי בתאונה סבל אף מחבלה בפה ומשברים בשיניו, הוא עבר טיפול שיניים בקשר לכך, לרבות טיפול כירורגי דחוף.
לטענת התובע, המסמכים הרפואיים המצורפים לבקשה מקימים מעבר לראשית הראייה הדרושה לקיומה של נכות בתחומים בהם מבוקש המינוי של המומחים הרפואיים, וכי על בית המשפט להיעתר לבקשתו.
עוד ציין התובע, כי בשל קשיי תקשורת בין התובע ובא-כוחו, לנוכח מצבו, מוגשת הבקשה רק בשלב זה ולאחר שב"כ התובע נוכח לדעת, בהסתמכך על החומר הרפואי, כי יש צורך במינוי המומחים כאמור.
2.אריה חברה לביטוח בע"מ (להלן: "הנתבעת") מתנגדת לבקשה. לטענתה, יש לבדוק את הצורך של מינוי המומחים ואת האפשרות לקיומה של נכות צמיתה, לנוכח העובדה כי חלפו למעלה מ-9 שנים מאז התאונה והתובע העלה אך כעת, בסיבוב שני, את הבקשה למינוי מומחים רפואיים נוספים.
באשר למינויו של מומחה בתחום אף-אוזן-גרון טוענת הנתבעת, כי אכן בשנת 2008 עבר התובע ניתוח ("שגרתי") לתיקון הסטייה, כאשר הניתוח הסתיים בהצלחה. לאור העובדה כי אין כל תיעוד או תלונות בתחום זה מהמועד הנ"ל ולאור העובדה כי גם ללא הניתוח מדובר בנכות קלה מאוד, אשר לטענת הנתבעת עומדת על 10% ואשר הינה חסרת כל השלכה תפקודית, אין מקום למנות מומחה בתחום זה.
באשר למינויו של מומחה בתחום רפואת עיניים טוענת הנתבעת, כי מסיכום מחלה של התובע מבית חולים לוינשטין משנת 2002 עולה, כי חדות הראייה בשתי העיניים וכן שדה הראייה תקינים, כאשר הממצא היחיד הנוגע לעיניים הנזכר בסיכום המחלה משנת 2002 הוא "הגבלה במבט ימינה בעין ימין", ובהיעדר מסמך רפואי נוסף על בעיה או טיפול בתחום העיניים, אין מקום למנות מומחה בתחום רפואת עיניים.
באשר למינויו של מומחה בתחום רפואת שיניים טוענת הנתבעת, כי בסיכום המחלה או בכל תיעוד אחר שנערך בסמוך למועד התאונה, אין אינדיקציה על פגיעה בשיניים והתובע אף לא צירף לבקשה מסמך המתעד או מאזכר פגיעה בשיניים. לנוכח האמור ולאור העובדה כי התובע נזקק לעקירה כירורגית 5 שנים לאחר התאונה, ואשר מהתיעוד שצורף לא עולה קשר לתאונה, אין מקום למנות מומחה בתחום רפואת שיניים.
3.מעיון בחומר הרפואי שצירף התובע לבקשה עולה, כי בתאונת הדרכים, בה נפגע התובע בתאריך 08/09/02, נפגע התובע בפגיעה רב מערכתית, לרבות חוסר הכרה ממושך.
ניתן להצר על כך, שהתובע הגיש את הבקשה למינויים של המומחים הרפואיים רק בשלב זה של ההליך, ולאחר שחלפו למעלה מ-8 שנים ממועד הגשת תביעתו לבית המשפט, ואולם משהדרך היחידה העומדת בפני המבקש להוכחת נכות הינה על דרך מינויים של מומחים רפואיים, שעה שמדובר בתביעה על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, לא ראיתי לחסום את דרכו של התובע לבירור הבקשה חרף מועד הגשתה, ובלבד שהתובע יניח את התשתית הרפואית הראויה לצורך המינוי.
4.משעולה מהתיעוד הרפואי שצורף לבקשה, סיכום אשפוז מבית חולים כרמל מיום 01/08/08, כי התובע סבל מחבלה אפית בתאונת הדרכים שארעה ביום 08/09/02 ואשר בעקבותיה סבל מקושי בנשימה אפית ואף הופנה לניתוח תיקון מחיצת האף עקב קושי זה, אשר בוצע ביום 31/07/08, סבורני כי התובע הניח את התשתית הרפואית הדרושה לצורך מינויו של מומחה רפואית בתחום אף-אוזן-גרון.
5.התיעוד היחיד, שצירף התובע לבקשה ואשר רלבנטי לבקשתו למינוי מומחה בתחום העיניים, הינו סיכום המחלה של בית חולים לוינשטין מיום 06/02/03.
מעיון בסיכום המחלה עולה, כי חדות הראייה של התובע בשתי העיניים וכן שדות הראייה של התובע בשתי העיניים הינם תקינים. הממצא היחיד שתואר הינו, "הגבלה במבט ימינה בעין ימין".
הגם שחלפו למעלה מ-8 שנים מאז שחרורו של התובע מבית חולים לוינשטין, לא הציג התובע ולו מסמך אחד, המעיד על בעיה או טיפול בתחום העיניים.
במסגרת הבקשה למינוי מומחים רפואיים, שומה על בית המשפט להתחקות בין היתר אחר המצב הרפואי של הנפגע מאז התאונה ועד שמיעת הבקשה.
משלא הציג התובע מסמכים רפואיים, לא כל שכן מסמכים עדכניים, שיש בהם כדי לבסס פגיעה ו/או טיפול רפואי בתחום העיניים מאז שחרורו של התובע מבית חולים לוינשטין בשנת 2003, ולאור גם האמור בסיכום המחלה, לפיו חדות הראייה ושדה הראייה הינם תקינים בשתי העיניים, סבורני כי התובע לא הניח את התשתית הרפואית הדרושה לצורך מינויו של מומחה בתחום רפואת עיניים. וראה גם: ת.א 1533/89, רונן ליפשיץ נ' שמיר (צלטנר, עמוד 718 (ו)(1)).