ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
|
36306-12-12
12/09/2013
|
בפני השופט:
יהודה גרניט
|
- נגד - |
התובע:
1. ציון בבא (אסיר) 2. אהרן בבא
|
הנתבע:
יעקב אליהו
|
פסק-דין |
פסק דין
התובעים טוענים כי ביום 31.8.12 בשעה 13:00 הנתבע הסיע את משאיתו לאחור בכיכר תנועה ברחוב אורטל ישראל וכי כתוצאה מכך נפגעה מכוניתם.
תובע 1 נהג במכונית התובעים.
תובע 2 לא התייצב לדיון שהתקיים ביום 2.9.13.
תובע 1 הודה כי מדובר בכיכר בה יש נתיב נסיעה אחד בלבד וכי הוא עקף עם רכבו את המשאית הנהוגה בידי הנתבע, כאשר הוא מודע לעובדה שהמשאית נוסעת לאחור וכי מאחוריה נמצא מכוון, המכוון אותה לאחור.
מאחר ומדובר בכיכר עגולה, המשאית שנסעה לאחור נאלצה לסטות מדי פעם ימינה כדי להמשיך ולנסוע בכיכר.
התובע 1 לא עצר את מכוניתו כדי לאפשר למשאית להשלים את נסיעתה לאחור, אלא הסיע את מכוניתו ועקף, כאמור בנתיב נסיעה אחד את המשאית וזו פגעה במכונית התובעים כאשר זו סטתה סטיית מה, על מנת להמשיך בנסיעה לאחור בכיכר.
דהיינו, התובע 1 הסתכן מרצון בכך שלמרות שנהג זהיר היה עוצר ולא עוקף את המשאית הנוסעת לאחור, הוא בחר להסתכן, ולעקוף את המשאית הנוסעת לאחור.
דיון
סעיף 5 (א) לפקודת הנזיקין (נוסח חדש), קובע כי לנתבע קיימת הגנה כאשר התובע ידע והעריך או יש להניח כי ידע והעריך את מצב הדברים שגרמו לנזק וכי חשף עצמו או רכושו למצב זה מרצונו.
סעיף 5 (ב) לחוק הנ"ל קובע כי הוראות סעיף 5 לא יחולו כאשר העוולה נובעת מאי מילוי חובה שהיתה מוטלת על הנתבע נכח חיקוק.
תקנה 45 לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961, קובעת כי "נוהג רכב לא יסיעו אחורנית אלא אם יש צורך בכך...".
לנתבע לא היה כל הכרח להסיע את המשאית אחורנית. הנתבע עשה זאת כדי לחסוך לעצמו נסיעה ארוכה יותר שתחזיר אותו לצומת שאליה רצה לפנות מלכתחילה, לכן, לא תחול עליו ההגנה שבסעיף 5 (א) לפקודת הנזיקין הנ"ל.
הואיל ושני הנהגים התרשלו במידה שווה, הנתבע בהסיעו את משאיתו לאחור בתוך כיכר, ללא כל צורך ממשי והתובע כיוון שהסתכן מרצון בכך שעקף את המשאית בעודה בנסיעה לאחור בתוך הכיכר שבה נתיב נסיעה אחד בלבד, לכן שני הצדדים אשמים בהתנגשות ואחראים לנזק שנגרם לתובעים בחלקים שווים.
הנזק שנגרם למכונית התובעים הוא בסך של 4,282 ₪ ובצירוף שכ"ט השמאי בסך של 580 ₪, הוא מסתכם בסך של 4,862 ₪. התובעים תבעו גם פיצוי בסך 500 ₪ בגין עגמת נפש, אך, בנסיבות המקרה, יש לדחות את התביעה בגין ראש נזק זה.
התוצאה
לפיכך, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעים, ביחד ולחוד, תוך 20 יום, את הסך של 2,431 ₪ ועוד הוצאות משפט בסך של 100 ₪.
תוך 15 יום ניתן לבקש מבית המשפט המחוזי להגיש ערעור.
ניתן היום, ח' תשרי תשע"ד, 12 ספטמבר 2013, בהעדר הצדדים.