ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
8907-09-09
29/07/2012
|
בפני השופט:
רחמים כהן
|
- נגד - |
התובע:
א.ש.ד. עשוש בע"מ ח.פ. 513650861 ע"י ב"כ עו"ד קארן בכור
|
הנתבע:
י.ג. מתאר - ניהול ופי ק וח בע"מ ח.פ. 512122342 ע"י ב"כ עו"ד נטלי טל
|
פסק-דין |
פסק דין
בפני תביעה כספית אשר עניינה הסכם לביצוע עבודות קבלניות.
התובעת, חב' א.ש.ד. עשוש בע"מ היא חברה קבלנית לביצוע עבודות תשתית והנדסה אזרחית (להלן – התובעת). הנתבעת, חב' י.ג. מתאר – ניהול ופיקוח בע"מ היא חברה להנדסה המעניקה, בין היתר, שירותים הנדסיים של ניהול ופיקוח על פרויקטים (להלן – הנתבעת).
ביום 10.02.2004 נחתם בין הנתבעת לבין מנהל מקרקעי ישראל ( להלן – המנהל) הסכם הרשאה לניהול עבודות תכנון ולפיתוח תשתיות ציבוריות ביישוב מיתר (להלן – הסכם המסגרת).
במהלך חודש מרץ 2007, פרסמה הנתבעת מכרז (חוזה מס' 7/2006) לביצוע השלמת ריצופים, עבודות פיתוח בשצ"פים, ביצוע כיכר ושכבת אספלט שנייה בכבישים בשכונת רבין ביישוב מיתר, כחלק מהסכם המסגרת (להלן – הפרויקט). הצעת התובעת לביצוע העבודות נשוא המכרז עבור סך של 4,000,660.77 ₪ בתוספת מע"מ זכתה בהסכם. בין הצדדים נחתם חוזה מס' 7/2006 (להלן – ההסכם).
ביצוע העבודות החל בחודש נובמבר 2007.
על פי טענת התובעת, בניגוד להתחייבויות ולמצגי הנתבעת, העבודות התעכבו עקב שינויים שדרשה הנתבעת בכל שלב ושלב והנתבעת לא אפשרה ביצוע עבודות במקביל כך, שביצוע העבודות נמשך על פני חודשים רבים. עוד טוענת התובעת, כי הנתבעת לא שילמה לה את הכספים המגיעים לה בגין העבודות, כאשר גם התשלומים ששולמו, לא שולמו במועד, שולמו באופן חלקי, בשרירות לב ותוך התעלמות מוחלטת מהתחייבויות הנתבעת בהסכם.
ביום 07.06.2009 התקיימה פגישה בין נציגי הצדדים בה הוחלט על הפסקת עבודת התובעת בפרויקט, על פי בקשתה.
לטענת התובעת, על הנתבעת לשלם לה סך של 742,469 ₪ בגין הוצאות תקורה, בעקבות התמשכות העבודה לתקופה של 21 חודשים במקום 6 חודשים בהם הייתה אמורה העבודה להסתיים.
בנוסף, טוענת התובעת, כי היא זכאית להחזר בגין תשלומים שביצעה עבור ביטוח העבודות נשוא ההסכם אשר צומצמו באופן מהותי.
על פי טענת הנתבעת, היא אינה חייבת דבר לתובעת. לטענת הנתבעת, ככל שעבודת התובעת התעכבה, היה זה באחריותה ובשל התנהלותה הלקויה.
דיון
עיקר התובענה נסוב על תשלום הוצאות תקורה בסך של 742,469 ₪.
אין מחלוקת, כי ההסכם שבין הצדדים כפוף להוראות "חוזה קבלן", שהוצא על ידי ממשלת ישראל, והידוע כ"מדף 3210", נוסח תשנ"ה 1996 (להלן – הסכם המדף). הזכאות להוצאות תקורה קבועה בסעיף 42 להסכם המדף. מפאת חשיבותו של הסעיף, יובא נוסחו כמעט במלואו:
ארכה או קיצור להשלמת המבנה
42. (1) ניתנה פקודת שינויים המחייבת את ביצועה של עבודה נוספת או שונה לזו שהובאה בחשבון לצורך קביעת מועד השלמת המבנה או המחייבת את ביטולה של חלק מהעבודה או הפסקתה, לפי סעיף 46 בתנאי החוזה, רשאי המנהל, ביוזמתו הוא או לפי בקשת הקבלן, לקבוע בה את השינוי במועד השלמת המבנה.
(2) נגרם עיכוב בביצוע המבנה כתוצאה מנסיבות התלויות במזמין, רשאי הקבלן לבקש ארכה להשלמת המבנה, והמנהל יקבע את שיעור הארכה בפקודת שינויים, בכפוף לתנאים בסעיף קטן (4).
(3) נגרם עיכוב בביצוע המבנה על ידי כח עליון או כתוצאה מנסיבות אחרות שלדעת המנהל לא היתה לקבלן שליטה עליהם ולא היתה לו אפשרות למנוע את העיכוב, רשאי הקבלן לבקש ארכה להשלמת המבנה, והמנהל יקבע את שיעור הארכה בפקודת שינויים, בכפוף לתנאים בסעיף קטן (4).
(4) התנאים למתן ארכה להשלמת המבנה יהיו כדלהלן:
(א) הקבלן יהיה חייב להביא ראיות, לשביעות רצונו של המנהל, לרבות יומן העבודה, שהנסיבות האמורות ארעו וגרמו לעיכוב בביצוע המבנה;