ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
|
18775-06-10
02/05/2013
|
בפני השופט:
אשרית רוטקופף
|
- נגד - |
התובע:
א. מ. מרום - עבודות מתכת ועץ בע"מ
|
הנתבע:
1. פלס קונסטרוקציות ומבנים מתועשים בע"מ 2. יהושע גדות
|
פסק-דין |
פסק דין
התובעת הינה חברה העוסקת, בין היתר בהקמת קונסטרוקציות ועבודות מתכת כלליות (להלן :"התובעת").
הנתבעת 1 הינה חברה העוסקת בין היתר, בהקמת מבנים, אשר התקשרה עם התובעת על מנת שהתובעת תשמש כקבלן משנה שלה בשני פרויקטים (להלן: "הנתבעת").
הנתבע 2 הינו בעל 97% ממניות הנתבעת ומנהלה (להלן: "הנתבע").
התובעת הגישה כנגד הנתבעים תביעה כספית ע"ס 495,220 ₪, בגין חובות אשר לטענתה טרם שולמו ע"י הנתבעת בגין העבודות שבצעה עבורה.
הפרויקט הראשון בו עסקינן בוצע במפעל אלתא באשדוד.
ההסכם בין הצדדים נקשר בתאריך 29.7.02.
התובעת הגישה לנתבעת בגין פרויקט, זה שלושה חשבונות מתאריכים 27.2.03, השני מיום 28.5.03 והשלישי מיום 28.6.03.
סך החשבונות מסתכמים בסך 450,084 ₪ (לפני מע"מ). התובעת טוענת כי בגין חשבונות אלו שילמה הנתבעת סך 192,017 ₪ לפני מע"מ.
הפרויקט השני התבצע במבנה אריזה של חברת ברכת הארץ בהר טוב.
בגין עבודה זו התקשרו הצדדים בהסכם מיום 4.3.03.
התובעת הגישה לנתבעת חשבונות בגין פרויקט זה ע"ס 114,740 ₪ לפני מע"מ והנתבעת שילמה סך 67,322 ₪ בצירוף מע"מ.
התובעת פנתה באמצעות בא כוחה לנתבעת במהלך חודש דצמבר 2004 ודרשה לפרוע יתרת החשבונות שלא שולמה.
לטענת התובעת עקב אי תשלום החשבונות, נקלעה למצוקה כלכלית ולא הייתה יכולה לשלם חובות לספקיה.
על כן המחתה התובעת, לספק הפלדה שלה – לוין ברזל, את זכותה לקבלת תשלום מהנתבעת עד לסך 40,900 ₪ בצירוף ריבית ומע"מ.
הנתבעת סירבה לקבלת את המחאת הזכות ועל כן הוגשה כנגדה ע"י לוין ברזל תביעה, בת.א. 1382/04 בבית משפט השלום באשדוד.
בפסק הדין מיום 22.1.06 ,ת/41, נקבע ע"י כב' השופטת וולפסון, כי על הנתבעת לשלם ללוין ברזל בהתאם להמחאת הזכות, סך 41,883 ₪ בצירוף מע"מ.
הנתבעת שילמה ללוין ברזל את הסכום שנפסק ולטענתה סכום זה כיסה את יתרת החוב שנותרה כלפי התובעת בהתאם לחשבונות הסופיים שנערכו.
הנתבעים טענו כי מאז ביצוע התשלום לא הועלתה מצד התובעת כל טענה כנגדם, עד להגשת התביעה בשנת 2010.
הנתבעים טענו להתיישנות התביעה ולחלופין לשיהוי ניכר אשר גרם להם נזק רב.