חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אשר חברה להפצת צמיגים בעמ ואח' נ' קו-גול יוניטרייד בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 04/09/2011 | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז
2878-01-08
04/09/2011
בפני השופט:
יעקב שינמן

- נגד -
התובע:
1. אשר חברה להפצת צמיגים בע"מ
2. דניאל אשר

הנתבע:
1. קו-גול יוניטרייד בע"מ
2. קו גול בע"מ
3. אלברט קונפידן
4. מאיר חב למכוניות ומשאיות בע"מ

פסק-דין

פסק דין

1. רקע

תיק זה עניינו במחלוקת שהתגלעה בקשר להסכם (שנעשה בצורה של מכתב) "יבואן בלעדי" או "הפצה", מיום 15/02/74 (להלן: "ההסכם") אשר נכרת בין התובעת 1 חב' אשר להפצת צמיגים בע"מ (להלן: "חב' אשר" או "התובעת") באמצעות בעל המניות שלה ומנהלה מר דניאל אשר (להלן: "מר אשר" או "התובע") לבין קונצרן הצמיגים "מישלן" (להלן: "מישלן").

כפי שעולה מההסכם, מישלן התחייבה לספק לחב' אשר צמיגים שיופצו על ידה בארץ, ההסכם לא הוגבל בזמן ונקבע בו כי: "הסכם זה יהייה בתוקף החל מ-1 במרס 1974 ולמשך תקופה בלתי מוגדרת, אלא אם אחד הצדדים יביע כוונתו במכתב רשום עם בקשה לאישור קבלה הממוען לצד השני, לבטל הסכם זה, בהודעה של שלושה חודשים מראש" (ס' 2 להסכם המתורגם מצרפתית).

ביום 13.6.2006 שלחה מישלן לאשר הודעה על סיום ההסכם כשההפסקה תחל שישה חודשים מאוחר יותר ביום 31.12.2006 (להלן: "הודעת הביטול").

לטענת חב' אשר, היא הייתה אמורה לשמש כיבואן בלעדי בישראל של צמיגי מישלן (למעט צמיגים המיועדים להרכבה ראשונית). בלעדיות זו לא הייתה בלעדיות רגילה אלא ב"מעין בלעדיות" שכן מישלן שמרה לעצמה את הזכות לשאת ולתת ולספק במישרין צמיגים לגופים גדולים כגון צה"ל, רשויות המדינה, ארגונים ממשלתיים, קבלנים בינלאומיים וכיוב'.

בהתאם להסכם התחייבה חב' אשר:

"לא להעביר לצדדים שלישים במישרין או בעקיפין, הסכם זה, ללא הסכמתה מראש ובכתב של מישל, וליידע את מישלן על כל שינוי בצורה המשפטית בארגון שלנו" (ס' 9 י' להסכם המתורגם מצרפתית).

מהסכמה נדרשת זו של מישלן, הסיקה חב' אשר, כי הייתה לה הזכות הבסיסית להעביר זכויותיה לצד שלישי בכפוף לכך שמישלן הייתה אמורה לאשר את הצד השלישי.

לטענת התובעים, לנתבעים כולם או חלקם היו קשרים עצמאיים עם מישלן במקביל לקשרי התובעת.

קשרים אלו שבין הנתבעים לבין מישלן יצרו יחסים מיוחדים ביניהם כמו שגם היו יחסים מיוחדים בין הנתבעים לתובעים.

הנתבעים כולם, לטענת חב' אשר, ידעו על הסכם הבלעדיות שיש לחב' אשר, שכן הדבר היה גלוי ואף פורסם בראש חוצות, כי חב' אשר הינה היבואנית הבלעדית של צמיגי מישלן והנתבעים היו חשופים לפרסומים אלו.

2. הצדדים

התובעים 1-2:

חב' אשר- חב' שעסקה ביבוא שיווק והפצה של צמיגי מישלן בארץ.

מר אשר- הינו בעל המניות היחיד והמנהל בחב' אשר.

הנתבעים 1-4:

הנתבעת 1- קו-גול יוניטרייד בע"מ- חברה בבעלות חב' קו גול וחב' מאיר (להלן: "יוניטרייד").

הנתבעת 2- קו-גול בע"מ- שעוסקת ביבוא שיווק והפצת צמיגי מישלן, בבעלות מר קונפידן (להלן: "קו גול").

הנתבע 3- אלברט קונפידן- בעל המניות והשליטה בקו גול ודירקטור ביוניטרייד (להלן: "מר קונפידן").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ