ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
|
5813-02-10
20/10/2010
|
בפני השופט:
מירב קלמפנר נבון
|
- נגד - |
התובע:
1. נלי אשרי 2. ג'ורג' אשרי
|
הנתבע:
חב' תנועה פתוחה
|
פסק-דין |
פסק דין
בפני תביעה לתשלום נזקים אשר נגרמו לרכבם של התובעים , לטענתם , בגין רכבה של הנתבעת הנהוג בידי הנהג אקרם מסרי.
מנגד הוגשה תביעה כנגד מטעמה של הנתבעת בגין נזקיה היא מן התאונה דלעיל , כנגד התובעים.
התובע 1 טען כי נהג ברכבו בסמוך לצומת סומך. התובע 1 מבהיר כי לאחר שחצה את הרמזור , משתלבים שני נתיבי הכביש לנתיב אחד והוא , אשר נסע במסלול השמאלי הוסיף לנסוע בהם ישר. לטענת התובע 1, נהג משאית הנתבעת סטה לנתיב נסיעתו , עם השתלבות הנתיבים וכתוצאה מכך פגע ברכב התובע 1 בחלקו הימני אחורי.
הנתבעת מצידה טוענת כי נהגה נסע במהירות איטית , אך בהשתלבות המסלולים עקף לפתע התובע 1 את המשאית במהירות וכתוצאה מכך נגרמה התאונה בין הרכבים.
שמעתי את עדויות הנהגים המעורבים, אשר פירטו כל אחד לגירסתו את אופן התרחשות התאונה. עיינתי במסמכים אשר הוגשו לבית המשפט ובכלל זאת בדו"חות השמאים אשר נילוו לשתי התביעות, בחשבוניות התיקון וכן בתמונות הנזקים.
לטעמי ולאחר בחינת מכלול הראיות , התרחשה התאונה כתוצאה מאופן נהיגתו של נהג הנתבעת אשר לא שם את ליבו לתנאי הכביש הכולל מסלולים משתלבים ולא שמר על מרחק בלימה סביר מן המכונית אשר לפניו , כחוק, עניין אשר יכול היה בנקל למנוע את ההתנגשות בין הרכבים.
גירסתו של נהג הנתבעת לפיה בחן במראה את תוואי השטח בטרם השתלב במסלול השמאלי ולא ראה את רכב התובע 1 , אך רכב התובע 1 הגיח במהירות מיד לאחר מכן ועקף אותו , אינה מתיישבת עם ההגיון. מדובר לכל היותר בשבריר שניה למן הרגע בו בחן נהג הנתבעת את תוואי הדרך במראה ונכנס להשתלבות הנתיבים והרי התובע 1 צריך היה לפתח מהירות גבוהה במיוחד באותו שבריר השניה על מנת לעקוף את רכב הנתבעת. לא סביר כי הדבר התרחש , באשר השתלבות הנתיבים הינה כאמור לאחר צומת מרומזר בו עצר התובע 1 את רכבו.
משכך קבעתי, אני מקבלת תביעתם של התובעים ודוחה את התביעה שכנגד מטעמה של הנתבעת.
אשר על כן, אני קובעת כי על הנתבעת לפצות את התובעים 1-2 בגין הנזקים אשר נגרמו לרכבם עקב התאונה.
הנתבעת תשלם לתובעים סך של 2100 ₪.
הסכום כולל השתתפות עצמית בסך 900 ש"ח אשר הושתה על התובעים ,הפסד הפרמיה בסך 700 ₪ וכן עוגמת נפש והוצאות בסכום גלובלי של 500 ש"ח.
הסכום ישא הפרשי הצמדה וריבית בחוק החל מיום הגשת התביעה (3/2/10) ועד התשלום המלא בפועל.
כן תשלם הנתבעת לתובעים 1-2 בגין הוצאות משפט סך של 400 ₪.
הסכום ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
זכות להגיש בקשת רשות ערעור לבימ"ש המחוזי בחיפה בתוך 15 יום .
ניתן היום, י"ב חשון תשע"א, 20 אוקטובר 2010, בהעדר הצדדים.