אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ארסלאן נ' סואעד

ארסלאן נ' סואעד

תאריך פרסום : 20/01/2012 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט המחוזי חיפה
29415-10-11
16/01/2012
בפני השופט:
תמר שרון נתנאל

- נגד -
התובע:
עאדל ארסלאן
הנתבע:
עדנאן סואעד

החלטה

הבקשה :

1.המבקש עותר למתן פטור מהפקדת עירבון להוצאות המשיבה, בערעור שהגיש על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה (כב' השופטת איילת דגן), מיום 8.8.11, בת.א. 49899-11-10 (להלן: "תיק השלום"), במסגרתו דחה בית משפט קמא, את התביעה הנגדית שהגיש המבקש בתיק השלום, על הסף, מחוסר עילה ומחוסר סמכות, בקבעו כי טענות המבקש נגד ההליכים בביה"ש השרעי ונגד פסק הדין שניתן שם, אינן יכולות להידון בפניו.

בבקשה טוען המבקש, כי לאור כך שתביעתו נדחתה על הסף, ללא שניתן לו יומו בביהמ"ש, טובים סיכויי הערעור וכי בימ"ש קמא לא נהג בזהירות המתחייבת מזכות הגישה לערכאות, בטרם יסלק תביעתו על הסף.

בנוסף טוען הוא, שהוא כבן 60 וסובל ממחלות שונות ומנכות תפקודית. לדבריו, הוא מתקשה לגייס את סכום הערבון, שהועמד על סך של 15,000 ₪ וזאת, לאור קשיים כלכליים אליהם נקלע בשנים האחרונות והפסדים שנרשמו לעסקו.

עמדת המשיב :

המשיב מתנגד לבקשה וטוען כי המבקש הינו בעל מאפיה בנצרת, שמכירותיה רחבות היקף וכן, כי בבעלות המבקש חנות מחשבים והוא משמש נציג של חברת בזק בינלאומי.

לדבריו, התביעה שכנגד, שהגיש המבקש בתיק השלום, מופרכת לחלוטין והיא הוגשה רק במטרה "להדוף" את התביעה העיקרית שהוגשה שם.

דיון ומסקנה :

בדיון בבקשה לפטור מערבון על המבקש להראות כי הוא נעדר יכולת כלכלית להפקיד את הערבון וכי סיכויי ההליך – הערעור, הינם טובים. שני תנאים אלה הינם מצטברים. היינו – די שהמבקש אינו עומד באחד התנאים, כדי שתידחה בקשתו.

בבואו לבחון מתן פטור מהפקדת עירבון, על ביהמ"ש ליתן דעתו לשני שיקולים נוגדים. מחד – לזכות הגישה לערכאות המהווה עיקרון יסוד במשפטנו ולפיה אין לנעול את שערי בית המשפט בפני מי שידו אינה משגת לשלם ההוצאות הכספיות הכרוכות בהליך. מאידך – לצורך להבטיח הוצאותיו של מי שזכה בדין, שלא ייוותר בסופו של יום ללא יכולת להיפרע את הוצאותיו, במיוחד לאור כך שהמבקש מערער על פסק דין שניתן ע"י ערכאה שיפוטית והוא מבקש להשיג על קביעותיה.

ראו, לענין זה: רע"א 7912/07 - טנר בניה ושיפוצים בע"מ נ' סמינר כנרת אגודה שיתופית חקלאית בע"מ ואח' (לא פורסם 13.11.2007), וכן דברים שנאמרו ברע"א 953/08 - ויקטור צמח נ' עיריית רמת השרון ואח' . (לא פורסם, 3.4.2008):

"אין די בהוכחת דלות כלכלית. תנאי מצטבר נוסף הינו סיכויי ההליך (בש"א 329/90 יונה אברך נ' אשר גרוגר, פ"ד מד(2) 383). אכן, בשונה מעניין האגרה, הרי שנוכח תכלית הערבון, סיכויי ההליך מהווים שיקול כבד משקל בהחלטה האם להיעתר לבקשה לפטור מהפקדת ערבון. בעוד שבעניין האגרה די בסיכוי כלשהו להצליח בהליך כדי להצדיק פטור, לעניין פטור מערבון נדרש סיכוי בעל ממשות גדולה יותר (בש"א 1528/06 ורנר נ' כונס הנכסים הרשמי (לא פורסם, 17.10.2007)" (ההדגשות אינן במקור).

לשם הוכחת חוסר יכולת כלכלית על המבקש לפרוש בפני בית המשפט תשתית מפורטת ועדכנית בדבר מצבו הכלכלי ולהמציא פרטים על רכושו ומקורות הכנסתו, הנתמכים במסמכים מתאימים (ראו, למשל: ע"א 254/07 משה לפיד ואח' נ' אלישבע סמואל ואח' (לא פורסם, 21.2.2007); רע"א 10498/06 מגדלי ישי חברה לבניין בע"מ - בפירוק נ' עיריית תל אביב יפו (לא פורסם, 30.1.2007).

בנוסף, על המבקש פטור מערבון להראות כי הוא ניסה לגייס את הסכום הנדרש מקרובי משפחתו וכי הדבר לא עלה בידו (ע"א 6860/09 ריבק נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז חיפה (לא פורסם, 22.10.2009).

המבקש לא פרש בפניי את כל העובדות וכל הפרטים הרלבנטיים להוכחת העדר יכולת כלכלית. הוא המציא תצהיר לקוני, בו נטענו טענות כלליות והובאו עובדות חלקיות. המבקש לא פירט מהם עסקיו, מהו רכושו ורכוש בני משפחתו המתגוררים עימו ומהם כל הכנסותיהם מכל מקור שהוא ואף לא צירף מסמכים מהותיים, כגון דפי חשבון בנק, חיובי כרטיסי אשראי וכדו'.

לאור זאת, אני קובעת שהמבקש לא הראה חוסר יכולת להפקיד את הערבון ולפיכך מתייתר הצורך לבחון את סיכויי הערעור ורק למעלה מן הצריך אומר, בכל הזהירות הראויה, כי לאור נימוקי בימ"ש קמא, נראה שגם הם אינם מצדיקים מתן פטור.

8. אשר על כן, אני דוחה את הבקשה.

המבקש יפקיד את העירבון תוך 30 יום מקבלת החלטה זו, שאם לא כן יירשם הערעור לדחייה, לפי תקנה 431 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, ללא כל הודעה נוספת.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ