אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ארנון נ' תורג'מן

ארנון נ' תורג'מן

תאריך פרסום : 18/02/2014 | גרסת הדפסה

רע"צ
בית משפט השלום חיפה
1383-02-14
16/02/2014
בפני השופט:
רויטל באום

- נגד -
התובע:
יאיר ארנון
הנתבע:
1. יצחק תורג'מן
2. היועץ המשפטי לממשלה

פסק-דין

פסק דין

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת כב' הרשמת הגב' איה מחאג'נה-קרמאן מיום 11.1.14 בתיק הוצל"פ 02-23282-00-7.

1.המבקש, שהינו הזוכה בתיק ההוצל"פ הנ"ל, הגיש בקשה להגדלת קרן החוב בתיק, תוך דחיית תשלום האגרה בגין כך, עד לגבייתה מאת החייב, וזאת מפאת מצבו הכלכלי הקשה.

2.בהחלטה נשוא הבקשה שלפניי, אושרה בקשתו להגדלת קרן החוב, אך נדחתה בקשתו לדחיית תשלום האגרה, בנימוק כי משלא ניתן למבקש פטור מתשלום אגרה בהליכים המשפטיים לפני בתי המשפט, אין מקום ליתן לו פטור כעת.

3.המבקש מלין כנגד החלטה זו וטוען, כי ההליכים המשפטיים התנהלו בשנות ה-90', והערעורים בראשית שנות ה-2000, עת היה מצבו הכלכלי טוב, וכעת מצבו שונה, בין היתר מפאת החוב שחב לו המשיב; המבקש טוען, כי היום הוא כבן 74 שנה, אף הוכרז כחייב מוגבל באמצעים ותיקיו אוחדו בשנת 2008, כאשר רק לאחרונה, בשנת 2012, נקבע כי צו החיוב בתשלומים בתיק האיחוד שלו יעמוד על 500 ש"ח.

4.בהחלטה מיום 2.2.14 קבעתי, כי לכאורה המשיב הנכון לבקשה אינו החייב בתיק ההוצל"פ, אלא היועמ"ש, והוריתי על העברתה לפרקליטות לשם הגשת תגובה.

בעיקרי הטיעון שהוגשו היום מטעם הפרקליטות, הושארה ההחלטה לשיקול דעת בית המשפט.

5.לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, בהחלטה ובתגובת היועמ"ש, נחה דעתי כי יש מקום ליתן למבקש רשות ערעור על ההחלטה, אף יש לקבל את ערעורו, באשר אמנם ראוי ליתן למבקש פטור מתשלום אגרה בגין הגדלת קרן החוב בתיק.

יודגש, כי משמעות הדבר איננה אלא דחיית תשלומה של אגרה זו עד לגבייתה מהחייב, כתשלום ראשון בתיק ההוצל"פ, כפי שגם מבקש המבקש.

6.תקנה 5(א) לתקנות ההוצאה לפועל (אגרות, שכר והוצאות), התשכ"ח-1968 (להלן – "תקנות האגרות בהוצל"פ"), אשר עניינה פטור מאגרה, קובעת -

"היה הזוכה פטור מתשלום אגרת בית משפט לפי תקנה 14 או 19 לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז-2007 (בתקנה זו - תקנות האגרות) לא תחול עליו חובת תשלום אגרה בהוצאה לפועל בשל ההליך שבעבורו קיבל את הפטור כאמור; לענין תקנת משנה זו, "הליך" - כמשמעותו בתקנות האגרות".

תקנה 14 לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז-2007 (להלן – "תקנות האגרות בבית משפט"), שאף עניינה פטור מאגרה, קובעת, בין היתר -

"(ג)  הוגשה בקשה לפטור מתשלום אגרה וראה בית משפט שאין ביכולתו של המבקש לשלם את האגרה, ונראה לבית המשפט שההליך מגלה עילה, רשאי בית המשפט לפטור את המבקש מתשלום האגרה, כולה או חלקה; בית המשפט יתחשב ביכולתו האישית של המבקש בלבד, בהסתמך על רכושו, רכוש בן זוגו ורכוש הוריו, אם הוא סמוך על שולחנם בלבד.

(ד)  ראיה לכאורה לחוסר יכולתו של המבקש לשלם את האגרה כאמור בתקנת משנה (ג), תשמש החלטה או הכרזה כמפורט להלן, אם ניתנה בשנתיים שקדמו להגשת הבקשה;

...

(2)  הכרזה כי המבקש הוא חייב מוגבל באמצעים לפי סעיף 69ג לחוק ההוצאה לפועל..."

(ההדגשות שלי – ר.ב.).

7.לא יכול להיות חולק, כי משהוכרז המבקש כחייב מוגבל באמצעים ותיקיו אוחדו, והוא עדיין חייב מוגבל באמצעים אשר תיקיו מאוחדים, עומד המבקש בקריטריונים שנקבעו בתקנות האגרות בבית משפט, והוא הוכיח כי הוא אמנם חסר יכולת.

העובדה, כי בקשתו להגדלת קרן התקבלה, משמעה כי כב' הרשמת סברה ש'ההליך מגלה עילה', היינו: שיש הצדקה לחיוב נוסף של החייב בתיק ההוצל"פ.

8.קריאה "טכנית" של סע' 5(א) לתקנות האגרות בהוצל"פ אמנם עשויה להוביל למסקנה, כי משלא ניתן למבקש פטור מתשלום אגרה בבית המשפט, אין ליתן לו לכאורה פטור דומה בהוצאה לפועל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ